Кметът на Северен предлага четири нови улици в района да

...
</TD
>Кметът на Северен предлага четири нови улици в района да
Коментари Харесай

Улица в Пловдив ще носи името на Динко Дерменджиев

Кметът на " Северен " предлага четири нови улици в региона да бъдат именувани. Предложението е оповестено в уеб страницата на община Пловдив за наложителното 30-дневно публично разискване, след което ще бъде импортирано за разискване в непрекъснатите комисии на Общинския съвет, предава Plovdiv24.bg .

" Бързите темпове и интензивно разрастващото се капиталово планиране и  осъществяване на строителство на здания с жилищни и обществено-обслужващи функционалности, както и благоустрояването на територията в парцели с лица към улици без наименования, поради непрекъснато постъпващи заявки за даване на нови административни адреси, поражда нужда от именуването и основаването на нови локационни единици " - написа в мнението на районния кмет. 

Алексиев предлага улиците да се споделят " ", " Павел Лесев ", " Маришки поляни " и " Западни ветрове ". Трите прави ще водят от бул. " България " към жилищния комплекс " Марица гардънс ", а четвъртата - вътре в него. 

" Предложих улицата сред строителния хипермаркет " Алати " и британската гимназия към " Марица гардънс " да нови името на " - посочи за медията ни.

Кариерата на футболната легенда -Чико стартира в " Марица ", по-късно се трансферира в " Ботев ", където играе 19 сезона. Има 447 мача в А група и е отбелязал 194 гола в тях. Три пъти е взел участие в международни шампионати - в Чили през 1962 година, в Англия през 1966 година и в Мексико през 1970 година, където вкарва и гол. Той е разгласен за състезател №1 на България през 1970 година, а на Пловдив - през 1966, 1967 и 1976 г.  Избран от последователите на " Ботев " за футболист №1 на клуба за ХХ век. Чико умря на 1 май 2019 година

След Освобождението през 1878 година за 60 години България води пет войни. В тях умират към 200 000 български воини и към 500 000 са ранени, осакатени или безследно изчезнали. Един от тях е редови войник Павел Киров Лесев, от град Пирдоп. Той взе участие в Първата Балканска война, дружно с мобилизираната настояща българска войска през втората половина на септември, наброяваща към 600 000 военнослужещи. Павел Лесев героичен е умрял на 10 октомври 1912г. и посмъртно получил Свидетелство за национална благодарност от 1915-1918.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР