Кметът на район Източен“ връчи награди и грамоти на лауреатите

...
</TD
>Кметът на район Източен“ връчи награди и грамоти на лауреатите
Коментари Харесай

Eмил Русинов награди победителите в конкурса за есе и приказка по повод Деня на Земята

Кметът на регион " Източен “ връчи награди и грамоти на лауреатите в състезанието за есе и приказка във връзка Деня на Земята – 22 април. Конкурсът провокира огромен интерес измежду децата и учениците от образователните заведения в региона. Общо бяха получени 25 есета и 25 приказки на тематика: " Земята е нашия дом – да я опазим “.

" Радвам се, че направихме този конкурс за есе и приказка, тъй като е по-различен и дава полет на детското въображение. За да подтикваме развиването на децата, е значимо да ги накараме да мислят и разсъждават, да поддържат връзка на значими тематики, измежду които е тематиката за Земята. За да продължим да подтикваме децата по един по-различен метод, този конкурс ще стане традиция за регион " Източен “, сподели Русинов.

След деликатно разглеждане и оценяване на творбите в категорията “Есе “ бяха присъдени следните награди:

I премия - Виктор Желев от ЧОУ “Бъдеще “;

II премия - Лара Сариева – ЧОУ “Бъдеще “;

III премия – София Йорданова – ОУ “Пенчо Славейков “.

Старанието на децата беше маркирано и с връчването на поощрителни награди за есета на: Неда Тодорова – НУ “П.Р.Славейков “, Красимира Атанасова – СУ “С.Боливар “, Александра Мазнева – ОУ “В. Левски “и Ая Федорченко – Петлешкова – НУ “П.Р.Славейков “.

В категорията " Приказка “ връчи следните награди:

I премия - Дамян Търпов от ДГ “Чайка “ за приказката " Момчето и акулата “;

II премия – съавторите Радостин Димитров, Жанет Сербезова и София Добрева от ДГ “Наталия “ за приказката " Вълшебното огънче “;

III премия - Димитър Влахов от ДГ “Щастливо детство “ за " Приказка за мръсната гора “.

Поощрения в категория приказка получиха: Крум Добрев – ДГ “Детелина “ за приказката " Земя “, Йорданка Пеева – ДГ “Маргаритка “ за приказката " Беда в приказната гора “, Тея Златанова – ДГ “Детелина “ за приказката " Магия “ и Маноела Иванова – ДГ “Биляна “ за приказката " Пчеличките – Дъга “.

Майката на Дамян Търпов показа очарованието си от състезанието, тъй като децата са предизвикани да мислят, да разсъждават и да пишат на световна и извънредно значима за целия свят тематика, а точно опазването на природата. Тя поздрави кмета на регион " Източен “ и неговия екип за прелестната самодейност.

Д-р Влахова, майка на Димитър Влахов, който бе отличен с трето място за приказка, показа, че е доста щастлива от опцията посредством такива състезания да се дава поле за изява на децата, с цел да се развиват от ранна детска възраст като едни почтени жители на света.

Награждаването бе съпроводено с бурни овации от децата, родителите, преподаватели и шефове на образователните и детски заведения в региона.

" Благодаря на всички деца за прелестните творби. Благодаря на преподавателите и родителите, които ги образоват и се грижат за тях. Пожелавам Ви до нови срещи посредством още редица такива състезания и събития, които планираме в регион " Източен “, сподели на финала на събитието Русинов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР