Кметът на Пловдив ще има осем заместници, което е с

...
</TD
>Кметът на Пловдив ще има осем заместници, което е с
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив с осем заместници, ето кой за какво отговаря

Кметът на Пловдив ще има осем заместници, което е с един по-малко от предшественика му. Това е заложено в новата конструкция на общината, която следва да се гласоподава от Общинския съвет, предава Plovdiv24.bg .

Към момента са назначени 7 заместници -,,,,, и. Осмият, чието име към момента не е известно, ще дава отговор за превоза. Сега този сектор краткотрайно е към, само че отсега нататък той ще дава отговор единствено за публичния ред и сигурност. 

Новост е прехвърлянето на обществената политика към заместник-кмета по финанси. Целта е да се постигне правилно обмисляне и засилен надзор върху разходването на обществените средства, законосъобразното и оправдано ръководство на бюджета на Община Пловдив.  

През последните няколко мандата ресорът се управляваше от, ръководител на " Кауза България ", който в в този момент е общински консултант. Партията е част от коалиция " Съединени за Пловдив ", а вместо Титюков заместник-кмет е. Двукратният олимпийски първенец ще дава отговор отсега нататък единствено за спорта и младежките действия.

В останалите ресори няма смяна - е зам.-кмет по " Строителство, вложения и общинска благосъстоятелност “,   - " Култура, археология и туризъм “, - " Екология и опазване на здравето “, - " Дигитализация, европейски политики, бизнес развиване и обучение ". 

Новата конструкция на общината би трябвало да влезе в действие от 1 април 2024 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР