Кметът на Община Благоевград Илко Стоянов даде извънреден брифинг, по

...
</TD
>Кметът на Община Благоевград Илко Стоянов даде извънреден брифинг, по
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград с шокиращи разкрития за изграждането на басейна в кв. Еленово

Кметът на Община Благоевград Илко Стоянов даде ексклузивен брифинг, по време на който направи шокиращи разкрития, свързани с плувния комплекс в кв. " Еленово “, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg.

Припомняме, че доскоро повече от месец Върховен касационен съд излезе с неоправдателно решение, по отношение на Община Благоевград, която би трябвало да заплати 2.5 млн. лева на благоевградската компания " Едноличен търговец Маргарита – П – Иван Костадинов “.

Стоянов посочи, че във връзка проблема е разпоредил и е била осъществена вътрешна инспекция на плана, при която са били открити шокиращи данни.

Първото, на което са се натъкнали от Община Благоевград е, че планът е признат без количествено – стойностна сметка на дейностите, които е трябвало да бъдат осъществени при построяването на басейна.

Другото, което е било открито е, че огромна част от дейностите не са били изпълнени, както би трябвало.

Проверката е стигнала и до още по – фрапантно разобличаване, обвързвано с издадения Акт № 15.

" Ако се потвърди това, което сме открили, това значи, че нямаме Акт № 15 “, сподели Стоянов и изясни, че два от общо десетте подписа на архитектите, осъществявали контрол, са фалшифицирани.

" Вече имаме две заявления, от двама архитекти, че те не са полагали своите подписи на въпросния Акт № 15. Предполагам, че броят на декларациите ще се усили “, добави Стоянов.

Във връзка с откритите нарушавания градоначалникът е сезирал съдът и прокуратурата, като следва да бъде осъществено следствие, което да откри всички обстоятелства и събитие по случая.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР