Кандидатът за кмет на Пловдив и водач на листата общински

...
</TD
>Кандидатът за кмет на Пловдив и водач на листата общински
Коментари Харесай

Тодор Чонов: И след 50 години можем да изброим какво сме направили в нашия мандат

Кандидатът за кмет на Пловдив и лидер на листата общински съветници от партия " Свобода “ е с изключителна биография.

Роден е на 31 август 1967 година в Карлово, има 25 години стаж в системата на Министерство на вътрешните работи. Притежава магистърска степен по право от Академията на Министерство на вътрешните работи и следдипломни квалификации и квалификационни курсове на ДЕА и ФБР. Преминава през всички равнища на полицейската работа, в това число като началник-сектор против противозаконния трафик на опиати в Групово дело БОП. От 2009 до 2013 година е шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. Офицерският му чин е военачалник.

" Много се гордея, фактически. Дългите години стаж и работа в Министерство на вътрешните работи ми дадоха опция да работя с прелестни експерти, хора, с които останахме другари и досега. Освен многочислените интервенции против битовата престъпност, проведената престъпност, имахме опция да създадем и тези значими за Пловдив структури като звеното " Сигма “. Построихме новото полицейско ръководство в " Източен “. Дотогава сътрудниците работеха в безчовечен условия в някогашна детска ясла. В " Северен “ беше построено видео наблюдаване като план и престъпността спадна на половина.

Надявах се сътрудниците след мен да продължат и в другите региони и в Пловдив към този момент да има интегрирано видео наблюдаване, само че за жалост това още не е осъществено. Смятам, в случай че стана кмет, това ще бъде едно от първите неща, свързани с сигурността и сигурността на жителите на Пловдив да изградим такава система за общо видеонаблюдение в града, която да е интегрирана и с Центъра за ръководство на трафика към общината “ –каза в изявление за Plovdiv24.bg Чонов.

Споделя, че работата в Министерство на вътрешните работи му е дала опита да основава екипи: " Ръководех доста хора и смятам, че това е едно от качествата, освен в Министерство на вътрешните работи, а във всички структури, в това число и в общината - да може да се основават екипи с хора експерти, отдадени на своята работа “.

В мандата на кмета е негов заместител с сектор " Транспорт “. " Мислех, че работата в Министерство на вътрешните работи и като шеф на Областната дирекция е сложна и комплицирана. Оказа се, че като заместник-кмет по превоз е още по-сложно и то, тъй като това, което заварих, не чаках да наподобява толкоз зле. Чувам някои от претендентите за кметове да приказват в този момент, да кажем, малко общи приказки, че са разбрали, че сме основали през този мандат общинско транспортно сдружение " Екобус “. Ще се веселя да схванат и за какво сме го основали “ – сподели той.

Когато през 2019 година новият кметски екип влиза в мандата, се оказва, че Община Пловдив няма общинско сдружение за градски превоз. Това значи, че Пловдив не може да получи пари за закупуване на екологичен превоз, а през миналия програмен интервал 2014-2020 доста общини са се възползвали от европейските средства, 100 % грант, и са си закупили трамваи и електрически транспортни средства.

" Благодаря на кмета, който имаше куража да сложи като приоритет основаването на сдружението. Всички ние бяхме наясно, че в случай че не го създадем, идващите мандати и изключително в този момент, когато Европа отделя доста пари по Плана за резистентност и възобновяване и по другите европейски стратегии и има планувани доста средства за зелени начинания, включително и за градска подвижност, Пловдив още веднъж щеше да остане настрана и единствено да гледа по какъв начин другите си модернизират градския превоз “ – изясни Чонов.

Определя като неверни управническите решения обратно в годините да се ликвидира общинското сдружение " Градски превоз “ АД, да бъдат разпродадени парцелите, в това число и въздушно-контактната мрежа за тролеите. " Това е голяма неточност на миналите мандати. Ако бяха непокътнати тези 8 линии за тролеите, през миналия програмен интервал община Пловдив можеше да се възползва и да закупи 80 нови тролейбуса, които да оперират и сега по общинската транспортна скица. Затова създадохме общинското сдружение " Екобус “ – с цел да може общината още от идната година да се възползва от европейски средства и да стартира да обновява парка с електрически рейсове “ – сподели той.

Чонов е наясно, че като представител на приключващия мандат и претендент за кмет за идващия ще получи рецензии от жителите поради многото поправки в Пловдив. " Като част от екипа аз се гордея със смелите управнически решения, които се взеха в този мандат. Направи се ужасно доста и това, което ще бъде довършено до края на идната година ще даде опция на Пловдив да придобие напълно друг образ.

Допреди нас, предходните кметове заради разнообразни аргументи, и най-много популистки, не са имали желанието да стартират тези тежки поправки “ – сподели и изброи обектите: в най-тежката поради коронавирус 2020 година са приключени 30 улици в " Северен “ по така наречен Воден цикъл, пробива " Модър – Царевец “, бул. " Хаджи Димитър “, улица " Даме Груев “, следва стартиране в употреба на бул. " Дунав “ и на " Брезовско шосе “, където са останали 250 метра и поради археология се бави довършването му, следва чаканата с години реорганизация на " Рогошко шосе “, разширението на " Голямоконарско шосе “, завършването на Южния обходен колектор по бул. " Александър Стамболийски “.

След като се приключи и пробивът при централна гара, в края на идната година трафикът ще се саморегулира и с спомагателните старания на надградената към този момент система в Центъра за ръководство на трафика придвижването ще бъде доста по-поносимо и в естествени граници. Като неточност регистрира, че не е задоволително добре обяснено на жителите за какво има застъпване на избрани планове.

" Но и след 50 години хората да питат какво се е случило в този мандат, ние можем да изброим всичко това “ – съобщи той.

Чонов показа, че е останал учуден от позицията на избрани политически сили по тематиката за затварянето на Бетонния мост. " Лично съм участвал на голям брой срещи с представители на НКЖИ. В предходното управление мостът е бил зачертан, не съществува. Ние освен че го спасихме, а направихме по този начин, че НКЖИ да финансира реконструкцията. Проектът за повдигането с 60 сантиметра над самите жп линии е подготвен, само че община Пловдив ще издаде строително позволение тогава, когато в цялостен размер бъде пуснато придвижването по бул. " Христо Ботев “, кръговото и методите към ул. " Иван Вазов “ и бул. " Руски “ и когато е подготвен пробивът " Модър – Царевец “. Знаете, " Даме Груев “ след 7 дни ще бъде пусната за придвижване. Т.е. когато има задоволително байпаси, тогава общината ще даде позволение НКЖИ да направи тази реорганизация в най-кратки периоди “ – акцентира той.

Развръзките на Бетонния мост на юг и на север обаче ще са грижа на градската администрация, която ще би трябвало да обезпечи финансиране. Към момента не може да се каже какъв брой би коствало построяването им.

Ако стане кмет, Чонов счита да планува повече средства за регионите, с цел да могат да работят повече за кварталите. " В този мандат районните кметове не поставиха старания, даже нямаха и по-активна политика към кмета да желаят още и още, с цел да създадат нещо. Само чувахме: " Дайте пари “. Но защо, дайте доклад за предната година “. Има доста организационни неща, които би трябвало да се трансформират и да се усъвършенства връзката сред общината и регионите “ – счита той. Като образец за бездействието на районните кметове показва, че, поради голям брой сигнали от жители,  екипът на огромна община се принудил да  изготви планове за изкуствени неравности за ограничение на скоростта, съгласувал ги е с КАТ и ги е направил.

На въпрос по какъв начин ще работи с районни кметове от друга политическа мощ, защото Политическа партия " Свобода “ издига претендент единствено за регион " Северен “, Чонов отговори: " И в предходната ми работа, и в този момент съм работил със заварени екипи. Считам, че съм диалогичен, че постоянно мога да стимулирам хората да работим в екип.

Първата част на изявлението гледайте в прикаченото видео!

е претендент за кмет на Пловдив от Политическа партия " Свобода " и лидер на листата общински съветници от Политическа партия " Свобода ", бюлетина номер 49. 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР