И в почивните дни продължава ремонтът на най-новата улица в

...
</TD
>И в почивните дни продължава ремонтът на най-новата улица в
Коментари Харесай

Строители ударно напредват по изграждането на най-новата улица в Пловдив

И в почивните дни продължава ремонтът на най-новата улица в Пловдив - продължението на “Георги Странски " в регион “Източен ", видя Plovdiv24.bg . В едната част на улицата към този момент са положени ВиК тръбите, а огромни камиони донасят баластрата, която се валира от валяците.

“Остават да се довършат 30 метра тръбопровод и канализация. Работата на обекта върви в период ", заяви преди дни кметът на “Източен " Емил Русинов. 

Десетина строители от компанията реализатор “Драгиев и Ко " бяха на място на обекта в събота. Припомняме, че 

Строителството на улицата е разграничено на два стадия и ще има изход към бул. “Санкт Петербург ". Първият е от ул. “Архимандрит Евтимий " до ул. “Тодор Гатев ", който би трябвало да е подготвен в края на месец май. Дължината на пътната права ще е 200 метра, а ширината - 7 метра. 

От двете страни ще има нови тротоари, необятни 1,5 метра, ще бъде сложено ново улично осветяване, ще бъдат обособени и паркоместа - 36 на брой откъм ул. “Архимандрит Евтимий " и 15 откъм улица “Тодор Гатев ". Предвидено е и озеленяване с дървета. Въпросният първи стадий е на стойност 1,3 млн. лв..

По думите на районния кмет откакто той завърши и новопостроеният сектор се отвори за придвижване, ще започва вторият стадий на плана. Той ще засегне пътя около мола -  от ул. “Генерал Радко Димитриев " до ул. “Архимандрит Евтимий ". Строителите към този момент се приготвят за този стадий, защото са сложили табели, които указват обход и затваряне на сектора.

Във въпросния втори стадий ще бъде отстранен кантарът за камиони около военното отделение, с изключение на нов асфалт, от двете страни ще бъдат обособени тротоари, които сега са необятни едвам 60 см и едвам и един пешеходец минава, а

Ще бъде сложено ново улично осветяване, каквото сега липсва. 

За създаване на най-новата улица беше належащо прекачване на два парцела от военните от страната на Община Пловдив. По този метод ще се отпуши трафикът около една от най-посещаваните от пловдивчани и посетители на града търговски зони, където са съсредоточени и доста обекти за продажба на  черна и бяла техника, мебели, хранителен магазин от огромна комерсиална верига и мол. 

Цялата стойност на плана и двата стадия на построяването на новата инфраструктура, с паркоместата, осветлението и озеленяването е на стойност 3,2 милиона лв..

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР