Големите дарители на Пловдив, помогнали със средства и материали по

...
</TD
>Големите дарители на Пловдив, помогнали със средства и материали по
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив се разплака, спомняйки си за COVID-19

Големите донори на Пловдив, помогнали със средства и материали по време на пандемията от COVID-19, бяха удостоени с почетни плакети от кмета на Пловдив. Това стана по време на гала в зала " Съединение " на Регионалния исторически музей, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Поклон на всички Вас и на тези, които помогнаха да се преодолее рецесията. Не знаехме какво следва, нямаше болнични кревати, нямаше лаборатория, първият, който се разболя, беше юноша. Неговите проучванията бяха изпратени в Стара Загора и се върнаха след 10 дни. Тогава се свързах с господин Гергов и открихме лабораторията ", напомни кметът.

" Не беше елементарно, влизаш в болничното заведение и не знаеш дали ще излезеш ", сподели много прочувствено, безусловно през сълзи, кметът. 

" Трябва да сме постоянно подготвени да отговаряме на катаклизми и произшествия. Кметът на град Пловдив ще даде достопочтеното на всеки човек, оказал помощ в пандемията, която е пример на отношения в тежка обстановка. Благодаря на всички, които дадоха повече, в сравнение с трябваше. Поклон пред тези, които изгубиха своя живот. След всяка компликация ние ставаме по-мъдри и дефинираме на кого да разчитаме ", показа от своя страна заместник-кметът и добави:

" Община Пловдив излезе от тази пандемия с повече опит, познание, по-координирани структури. Тя направи това, което може да се счете за основа за последващи дейности. "  

В речта си напомни за набирателния фонд, който в началото е бил създанен, референтната лаборатория, апаратите за кръвна плазма. Подчерта, че в региона пловдивските лечебни заведения единствени са лекували заболели, а поради изчерпване на леглата зала " Колодрума " беше трансфорат във военно-полева болница.

" Отменихме наеми, таксите за синя зона, тротоарно право, помогнахме на бизнеса както можахме, стартирахме стратегия " Топъл обяд ", по която получихме средства и ходихме при болните, с цел да им носим храна. ", акцентира Димитров.

Отличия получиха, Георги Петков (BTL), Димитър Бакалов (VP Brothers international), Петър Манджуков, КЦМ, (Роза Импекс), ген. Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специфичните интервенции. Плакети получиха и всички компании и хора, които са помогнали по време на пандемията.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР