Фестивалът за улични изкуства 6Fest продължава със събития днес и

...
</TD
>Фестивалът за улични изкуства 6Fest продължава със събития днес и
Коментари Харесай

Уличният фестивал 6Fest кани на театър в парковете Рибница и Каменица през уикенда

Фестивалът за улични изкуства 6Fest продължава със събития през днешния ден и на следващия ден. 13-ото издание е тематично отдадено на моноспектаклите и самостоятелните осъществявания, а програмата за 24 и 25 юни включва театрални спектакли. Това издание на 6Fest (ШестФест) се реализира с финансовата поддръжка на Община Пловдив и Министерство на културата и е част от Културния календар на града. Входът за събитията е свободен.

На 24 юни от 18:00 до 21:00 ч. Пътуващ спектакъл " Скрин " (София, Перник) ще показа три свои моноспектакъла на сцената в парк “Рибница ". Представленията ще опишат за три от главните театрално-циркови умения - пантомима, клоунада, жонглиране, а в функциите ще влязат Анджей Сойка, Здравка Маринова и Златина Стойчева. Представленията нямат възрастови ограничавания. Независимата театрална натрупа “Скрин " е учредена през 2017 година и работи в областта на театъра, танца, актуалните улични жанрове и цирка.

Фестивалната стратегия на 25 юни стартира в парк “Каменица " от 10:30 до 12:00 ч. с две детски представления. Златина Стойчева ще показа своя първи независим моноспектакъл - приказка “МаПа ", разказващ за момиченце, което получава за подарък кученце и го възпитава строго, очаквайки то да се трансформира във правилен надзирател, само че... скоро открива, че в света няма единствено крадци, а има и другари. Златина е приключила Движенчески спектакъл - пантомима в НАТФИЗ " Кр. Сарафов " и магистратура Психология във ВТУ " Св. св. Кирил и Методий ". Понастоящем е част от трупата на Пътуващ спектакъл " Скрин ". Работи и като медицински музикален смешник. Даниана Коева от Театър “Скрин " ще играе в куклен моноспектакъл, основан на класическата приказка на Ханс Кристиан Андерсен " Палечка “.

На 25 юни вечерта 6Fest ще показа два моноспектакъла от Театър “Нюанси " на сцената в парк “Рибница ".

От 19:00 ч. ще гледаме “Иван, който приказва с Бога " с присъединяване на Христо Шойлеков. Ще съпреживеем креативния развой на един некадърен стихотворец, смешен в опитите си да подражава на не какъв да е, а на самия Уилям Шекспир. Спектакълът не е предопределен за детска публика.

От 20:30 ч. Теодор Лука ще играе в " Не всичко е изгубено в морето ". Представлението е поредност от анекдоти, протичащи се на сал, някъде в намерено море. Закачлив и безразсъден, спектакълът, с изключение на да разсмива, задава поредност от въпроси за самотата, изолацията и персоналното пространство. “Нюанси " (Троян) е театрална натрупа, учредена през 2016 година Ръководители на състава са Моника Генкова и Теодор Лука. Жанровете, в които най-често работи трупата, са спектакъл на парадокса и спектакъл на придвижването. Трупата има лично театрално пространство в Троян, в което играе своите представления и кани гостуващи актьори. Теодор Лука е учител, а също по този начин и уредник на локален арт фестивал в Троян.

Фестивалът за улични изкуства 6Fest стартира на 11 юни. На основната улица “Княз Александър І " гостуваха артистите от групата за живи скулптури на българската артистка Надежда Гончева (Ashton Ka), основана в Белгия. Саксофонистът Димитър Бакърджиев (Shorty Sax) направи изненадващи музикални флашмобове по Главната и в Капана. Следващите фестивални дати са 30 юни, 1 и 2 юли.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР