Eмил Русинов е кандидат за кмет на район Източен от

...
</TD
>Eмил Русинов е кандидат за кмет на район Източен от
Коментари Харесай

Емил Русинов, ГЕРБ: Многоетажен паркинг, нова улица и ремонти на основни пътни артерии в Източен

Eмил Русинов е претендент за кмет на регион " Източен " от ГЕРБ. Роден е и жевее в регион " Източен ". Завършил е стопанска система на туризма и маркетинг магистратура. Три мандата е общински консултант в Пловдив.

Г-н Русинов, кои са най-важните инфраструктурни планове, които би трябвало да се случат в идващия мандат?

Много значим инфраструктурен план е реконструкцията на улица " Славянска “ от " Източен “ до " Лев Толстой “. За нея има направен механически план, тъй че работата може да стартира в къси периоди. Предвиждаме унищожаване на паважната настилка и изработката на чисто нови тротоари, преасфалтиране, замяна на ВиК мрежата, защото в този момент наклонът и дебелината на тръбите са такива, че при всеки по-обилен дъжд мазетата на хората в региона се наводняват. Проектът е за два кръга на ВиК –единият от " Източен “ през ул. " Месемврия “ до огромните колектори, които са 3 метра при " Санкт Петербург “ и от " Месемврия “ през " Лев Толстой “ до " Санкт Петербург “. Предвиждаме още осветяване, видеонаблюдение, озеленяване, необятни нови тротоари и асфалт.

По същия метод би трябвало да ремонтираме и ул. " Арх. Камен Петков “ – от " Мария Луиза “ до ул. " Богомил “ - с два кръга на ВиК, с уголемение на улицата, защото в този момент колите не могат да се разминават поради паркираните коли, с тротоари, видеонаблюдение, озеленяване и велоалея, която да свързва булевардите " Санкт Петербург “ и " Мария Луиза “, защото сега липсва такава директна връзка.

Планираме и унищожаване на паважа по ул. " Богомил “ от " Източен “ до " Лев Толстой “ около стадион " Христо Ботев “. Тук още веднъж ще изградим нови тротоари, осветяване и видеонаблюдение и ще осъществяваме директна връзка без светофар към " Източен “, с цел да може тези, които се движат надясно да завиват непосредствено, а не да чакат на светофар. Предвиждаме нов светофар да има на кръстовището на " Лев Толстой “ и " Богомил “.

Важно е да споменем, че и за трите улици – " Славянска “, " Арх. Камен Петков “ и " Богомил “, имаме издаденоразрешение за градеж, тъй че дейностите могат да стартират в най-кратки периоди.

Какви ограничения ще предприемете за облекчение на трафика?

Една от невралгичните точки от позиция на трафика в " Източен “ е зоната към огромните търговски обекти и нощни заведения по бул. " Санкт Петербург “. В тази връзка, в оптимално къси периоди сме подготвени да стартираме построяването на напълно нова улица – " Георги Странски “. По нея към този момент е работено от администрацията на досегашния кмет Иван Стоянов, има издадено позволение за градеж и аз мога да подсигурявам, че ще продължа дейностите по този план и улицата ще бъде подготвена още през 2024 година. Говорим за трасето от края на ул. " Радко Димитриев “, през мол Плаза, до бул. " Санкт Петербург “. Там ще разтеглим платната, ще има напълно ново осветяване и видеонаблюдение, ще оформим и тротоари, защото в този момент няма такива и пешеходците, измежду които има и доста майки с колички, се движат по пътното платно. Това доста ще облекчи придвижването в тази част на " Източен “ и ще отпуши трафика, тъй като, изключително по Коледните и Новогодишни празници, там става същинско стълпотворение поради доста търговски обект и нощни заведения. Така с новоизградената улица " Тодор Гатев “, която свързва " Богомил “ с този регион, трафикът ще бъде съществено разтоварен.

Сериозно е натоварено придвижването и по Цариградско шосе. Имате ли хрумвания по какъв начин да се преборите със тапите по тази значима пътна артерия?

Да, това е различен проблем, за който получих сигнали още като общински консултант. Вече организирах диалози с досегашния кмет Иван Стоянов и мога самоуверено да заявя, че към този момент се работи по решаването му и това ще е друга задача, с която ще се заема още в първите дни при възможен мой мандат. Проблемът ще бъде решен с реорганизация на " Уудроу Уилсън “ в квартал " Изгрев “ и свързването й с " Бъндерица “. Има подготвен план за това, би трябвало да минат отчуждителни процедури на три парцела, с цел да може да се осъществя. Това ще облекчи трафика, защото влизащите в града откъм Скобелева майка няма да минават през Цариградско шосе, а ще завиват на първия светофар през " Уудроу Уилсън “, " Бъндерица “, " Крайна “, " Марица – Юг “ и тези, които отиват за регионите " Северен “ и " Западен “ няма да вършат трафик в други елементи на града. Така ще може да се вкара зелена вълна по Цариградско шосе, с цел да има непрестанен поток на колите.

В регион " Източен “ е и един от най-модерните игрища в България – " Христо Ботев “. Имате ли проекти за зоната към него?

Искаме да създадем по този начин, че регионът към стадион " Христо Ботев “ още да се развие. Там предвиждаме още една спортна площадка и нов парк, които ще са сред улиците " Месемврия “ и " Варшава “. На това място има два терена – единият е за парк с детска площадка, другият е за спорт. В съседство пък, откъм " Богомил “, отново сред улиците " Месемврия “ и " Варшава “ планираме да се построи многоетажен паркинг, който да обслужва живеещите в тази част на " Източен “. Сега по време на мач има недоволства, че хората от региона няма къде да паркират поради почитателите, които идват на стадиона. Затова ще изготвим план, като концепцията ни е до края на мандата да осъществяваме един подобен многоетажен паркинг.

Като споменахте многоетажен паркинг, по какъв начин стои въпросът с паркоместата в " Източен “?

В " Изгрев “ предвиждаме построяването на паркинг зад блока на " Преспа “ 8, 10 и 12. Той ще е по сходство на този, който е зад номера 2, 4 и 6 – с осветяване, видеонаблюдение, с наклони за оттичане на водата и с озеленяване. За " Гладно поле “ с паркоместата по Цариградско шосе, посочност на придвижването и платено паркиране със скоби, с цел да могат живущите там да имат достъп за паркиране на своите коли, тъй като в този момент постоянно военните от поделенията стопират на местата им. Както към този момент споделих, наложително би трябвало да се построи многоетажен паркинг сред " Варшава “, " Месемврия “ и " Богомил “.

Какви са проектите ви за развиването на квартал " Столипиново “?

Ще работим по планове за замяна на ВиК мрежата, защото там тя е трайно запушена, наводняват се мазетата на блоковете. Трябва да се направи едно проучване и аз имам вяра, че с поддръжката на бъдещия управнически екип, това ще се случи. Сигурен съм, че ще получа поддръжка за отводняването на блоковете и за тяхната реорганизация и саниране, защото все още мазетата на общинските блокове са наводнени.

Там предвиждаме и реорганизация на улиците Елба “, " Възход “, " Батак “ – с осветяване, видеонаблюдение, с цел да може сигурността в квартала да е на по-добро равнище. Много значима задача е изчистването на нерегламентираните сметища, като за задачата още веднъж ще кажа, че би трябвало да се вкара напълно нов метод на сметосъбиране – отпадъкът от квартала да се сепарира на място, да се товари на по-големи камиони, с цел да не се губи време в празни курсове до депата в Шишманци и Цалапица, като по този начин отпадъците да се събират по-бързо. Трябва да се слагат повече контейнери, доста значимо е да се направи огромна разяснителна акция и да се вкара разделно сметосъбиране

Хората естествено се вълнуват и от сигурността в региона. Какви ограничения ще предприемете, с цел да стане животът в " Източен “ още по-сигурен?

Естествено, ще обърнем особено внимание на сигурността на жителите в региона. По бул. " Цариградско шосе “ има подлези, които са много заанемарени. Идеята е да бъде сложено осветяване в тях, да се постави видеонаблюдение, да се усили щатът на " Общинска защита “ и да има непрекъснат надзор там, с цел да се поддържат в безукорен тип и да не се постанова хората да пресичат от горната страна през самия бул.. Гарантирам, че това ще е съществена задача пред мен, да ги въведем в европейски тип и да може умерено да се минава, като премислям опцията да се отдават търговски площи чартърен в тях, с цел да може самите притежатели на тези обекти да се грижат за тях и да има непрекъснато наличие и защита. Както към този момент загатнах, ще наблегнем съществено и на слагането на съвременно осветяване и видеонаблюдение на всички невралгични места в " Източен “.

На локалните избори претендентът за кмет на " Източен " Емил Русинов е с № 7 в интегралната бюлетина. Гласувайте с № 7 за претендента за кмет на Пловдив и общинските съветници от ГЕРБ!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР