Две бургаски училища- ПГРЕ “Г.С. Раковски (иновативно училище) и АЕГ

...
</TD
>Две бургаски училища- ПГРЕ “Г.С. Раковски (иновативно училище) и АЕГ
Коментари Харесай

Две бургаски училища обмениха иновационни практики по националната програма Иновации в действие

Две бургаски училища- ПГРЕ “Г.С. Раковски " (иновативно училище) и АЕГ “Гео Милев " (неиновативно училище) взеха присъединяване в националната стратегия " Иновации в деяние “, с която учебните заведения в България споделят своите най-хубави практики. В интервала май-юни 2023 година общо четири гимназии се срещнаха два пъти, с цел да обменят хрумвания и опит в областта на цифровото и новаторското обучение. Всяка от срещите беше на избрана тема и продължи три дни. Участниците в програмата, с изключение на бургаските учебни заведения, бяха Средно учебно заведение " Георги Бенковски “, гр. Тетевен (иновативно училище) и СУ " Никола Йонков Вапцаров “, гр. Петрич (неиновативно училище). Национална стратегия " Иновации в деяние “ даде опция за продан на хрумвания и новаторски учебни практики посредством посещаване на място на учители и възпитаници от новаторски учебни заведения – сътрудници от цялата страна. Основната цел на програмата бе да се увеличи качеството на просветителния развой посредством увеличение на интерактивността и дейното присъединяване на учениците чрез новаторски педагогичен способи, както и посредством усилване използването на цифрови средства и осведомителни технологии в образованието, повишение на мотивацията и интереса на учениците към ученето, възстановяване на университетските резултати, повишение на креативната интензивност на учениците и педагозите.

В първата част на плана АЕГ " Гео Милев “, гр. Бургас гостува в гр. Тетевен. Там бе показана открита процедура по дигитално-медийна просветеност. Г-жа Маринела Маркова, шеф на гимназията- хазаин, показа за компликациите, пред които са сложени възпитаници и учители по пътя към крайната цел – добротворчество и ентусиазъм в учебно заведение. Разгледани бяха разнообразни платформи – TimeHeroes, Успелите BG и други, а по-късно се организираха полемики и разискване на тематика " Каузи в обществените мрежи “. През втория ден от гостуването общителните домакини бяха организирали обиколка на локални обекти с културно и историческо значение. Учители и възпитаници бяха мощно впечатлени и от Историческия музей, манастирът " Свети Илия “, частната музейна експозиция Хаджи Ивановата къща и манастир " Свети Георги Победоносец в с. Гложене. Посещението в гостолюбив Тетевен завърши, само че бе сложено началото на едно сполучливо партньорство, което ще се развива и обогатява. Тези срещи способстват за развиването и усъвършенстването на учебните заведения, техните екипи и просветителната система.Те разпространяват и мултиплицират положителните нововъведения в образованието за реализиране на по – високи резултати, за образуване на сполучливи персони.

На 31.05. стартира втората част от плана по стратегия " Иновации в деяние “. Този път домакини бяха Профилирана гимназия по романски езици " Георги Раковски “ в Бургас. Представени бяха създадените запаси от преподаватели по британски език, испански език, история и философия. Самите запаси представляваха потреблението на разнообразни телевизионни формати за изработката на уроци с просветителна цел – " Стани богат “, " На кафе “, готварски страници и интерактивни календари. " Швейцарско ножче с изкуствен интелект “ от господин Николай Николов е спомагателен запас създаден да подкрепя обучителния развой от у дома. Името идва от фраза на френски и значи " кадърен на всичко “. Представени бяха платформите Padlet, Wordwall, Artsteps и Mentimeter, Гугъл it, Fliptrip, Wakelet, Canva education, Smartest. Дейностите в гр. Бургас завършиха с разходка до остров Св. Анастасия и приемане на почетни документи за Островитяни, като с това се сложи и краят на програмата " Иновации в деяние “ за тази образователна година.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР