До една седмица ще бъде завършено кръстовището на улица Царевец

...
</TD
>До една седмица ще бъде завършено кръстовището на улица Царевец
Коментари Харесай

Радост за шофьорите: До седмица отварят важно кръстовище в Пловдив

До една седмица ще бъде приключено кръстовището на улица " Царевец " с бул. " Хаджи Димитър " и придвижването ще бъде възобновено. Радостната вест заяви за Plovdiv24.bg представителят на ВиК-Пловдив Йордан Чемишев.

В сектора се поставят тръбите на Южния обходен колектор. След довеждане докрай на дейностите по това кръстовище ще се продължи работата от ул. " Солунска " към " Пещерско шосе ". Пътят ще бъде оптимално отворен за трафика, дават обещание от строителната компания, която извършва обекта.

Трасето на колектора е проектирано да минава през някогашния базар. Временните преместваеми обекти от дълго време са отстранени и секторът е квалифициран за строителни действия. След полагането на тръбите тук ще бъде направено още едно двулентово платно. В източната половина на " Царевец " ще се вършат байпаси към страничните улички и единствено до момента в който се работи там краткотрайно ще се стопира придвижването. 

Южният обходен колектор в сектора на пробива " Модър - Царевец " е приключен след доста страдания и зорища. Строителят на оборудването е отворил поле за работа на другата строителна компания, която работи по автомобилния проход под софийската жп линия. 

Изграждането на Южния  обходен колектор е част от изпълнявания от ВиК план " Инженеринг – планиране, строителство и авторски контрол на обект " Реконструкция и създаване на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Пловдив ". Трасето на тръбата минава от кръстовището на " Пещерско шосе " по ул. " Царевец “, по ул. " Модър “ около Транспортна болница, по бул. " Александър Стамболийски “ и ул. " Нестор Абаджиев “ в регион " Тракия “, с цел да се включи в пречиствателната станция. Изграждат се отклонения по улиците " Петър Стоев " и " Пере Тошев ". Изпълнител на обекта е ДЗЗД " Еко Проект - Пловдив "  с участници: " Интерхолд " ЕООД, " ТЕС Кънстракшън Груп " ЕООД ( " Парсек груп " ) и " ВиК Инфраструктурно планиране " ЕООД. 

Дължината на целия обходен колектор е над 12 км. Работата по неговото създаване и възобновяване на пътната инфраструктура би трябвало да завърши до края на 2024 година. По бул. " Александър Стамболийски остават малко довършителни действия, изясни Чемишев. За да се съблюдава крайният период обаче в  новия програмен интервал ще бъдат включени още 3-4 строителни групи в работата по оборудването към жр " Тракия ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР