Днес се откри коледната алея, като събитието ще продължи и

...
</TD
>Днес се откри коледната алея, като събитието ще продължи и
Коментари Харесай

Подаръци с кауза и предколедна раздумка с Тони Стойчева на коледната алея

Днес се откри коледната алея, като събитието ще продължи и на следващия ден. Мястото е на бул. “Свобода " пред Братската могила. Организатор е регион “Западен ".

Ако още не сте купили дарове за близки и другари, заповядайте и разгледайте ръчно направените произведения от няколко обществени предприятия и детски градини от Пловдив. Ще имате богат избор – стъклени играчки, коледен текстил, късметчета, комплекти с чаши, свещници, сурвачки и сувенири. Всичко е направено с доста обич, тъй като това са дарове с идея. Със събраните средства се подкрепят уязвими групи – деца със СОП и хора с друга степен на увреждане, те се употребяват и за осъществяване на действия за тяхната интеграция в обществото, както и за арттерапия, хипотерапия и канистерапи.

На 22 декември ще се проведат две детски работилници. Ръкотворницата за коледни картички на фондация “Безгрижно детство " (11.00 ч. до 14.00 ч.) и музикалната работилничка на Здравка Андреева – Дади (11.30 ч. до 14.00 ч.). В утрешния ден Дядо Коледа още веднъж ще забавлява малчуганите и ще ги качи на шейната.

Ще имаме удоволствието да чуем и част от изпълнителите на най-стария хор, изпълняващ църковни и национални хорови песни - пловдивското певческо сдружение " Ангел Букорещлиев ", които ще се причислят към събитието в 12.30 ч. в събота. Благодарение на щедростта на жители и институции, то ще може да реставрира и реконструира своята столетна постройка. ППД " Ангел Букорещлиев " ще продължи своята задача да въодушевява хората със своята музика.

Кметът на “Западен " кани всички жители са Предколедна раздумка след 14.00 ч. За е значимо да чуе от какво се вълнуват хората и в каква посока желаят да се развие градът. Едни от главните цели на новия кмет е поощряване на благотворителните и обществените дела, както и разпространение на културата и изкуството, които е време да стартират да се случват и по кварталите, а освен в централната градска част.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР