Днес Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем М.А., на

...
</TD
>Днес Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем М.А., на
Коментари Харесай

20-годишен сириец е бил зад волана на джипа, преследван от полицаи

Днес Районна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен М.А., на 20 година, жител на Сирия, за това, че , за да набави за себе си имотна полза, е подкрепил чужденци – 11 сирийски жители, да обитават и минават в страната в нарушаване на закона.

Деянието е осъществено посредством потребление на моторно транспортно средство джип " Хюндай “, и във връзка с повече от едно лице и на 2 лица, ненавършили 16-годишна възраст. Престъплението е квалифицирано по член 281, ал.2, т.1, предл.1-во, т.4 и т.5, във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

М.А. е упрекнат и за това, че на същата дата и място е управлявал автомобила след приложимост на наркотично вещество – амфетамин, открито по надлежния ред с техническо средство – закононарушение по чл.343б, ал.3 Наказателния кодекс.

М.А. влезнал в България на 16 юни 2023 година Той е сирийски жител с документи, издадени в страна в Западна Европа, където живеел. У нас наел джипа и от неустановено място качил в колата 11 чужденци – жители на Сирия. 

На 21 юни 2023 година той се движел по Подбалканския път в посока към София. В региона край Карлово полицейски патрул подал сигнал за прекъсване на лекия автомобил. 

Водачът М.А. не се подчинил, минал през вътрешното платно на крайпътна бензиностанция и се отправил в посока към с. Васил Левски, общ. Карлово. Последвало гонене от страна на полицейските чиновници, които подавали светлинни и звукови сигнали за прекъсване. На няколко километра край с. Васил Левски  М.А. отбил колата вдясно и спрял.

При осъществената инспекция в автомобила е открито, че в него  се намирали 11 жители на Сирия без документи за идентичност, всички мъже. Сред тях имало и две деца – момчета на 4 година и на 12 година

М.А. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе в Районен съд – Карлово искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР