Днес от 13:30 ч. в Гранд Хотел Пловдив ще се

...
</TD
>Днес от 13:30 ч. в Гранд Хотел Пловдив ще се
Коментари Харесай

Важни държавни мъже идват в Пловдив

Днес от 13:30 ч. в " Гранд Хотел Пловдив " ще се състои формалното разкриване на Европейски дигитален иновационен хъб " Тракия “.

В рамките на събитието ще се организира и конгрес с два дискусионни панела: “ЕЦИХ " Тракия “- мост в публично-частното партньорство " И “Възможности за финансиране за цифрова промяна и киберсигурност ", с опция за въпроси от аудиторията.

Своето наличие на откриването към този момент са удостоверили: Александър Пулев – министър на нововъведенията и растежа, Георги Тодоров – министър на електронното ръководство, Янко Топалов – зам.-министър на стопанската система и промишлеността, Здравко Димитров – кмет на Община Пловдив, представители на Фонда на Фондовете, представители на Фонд управител за дялови принадлежности, представители на Българската банка за развиване, водещи специалисти по киберсигурност, представители на бизнеса и други

ЕЦИХ " Тракия “ е взаимен план сред Съюза за стопанска самодейност, Института по осведомителни и информационни технологии, Пловдивския университет " Св. Паисий Хилендарски “, Българската асоциация по Киберсигурност и Община Пловдив.

Амбицията на Европейски дигитален иновационен хъб " Тракия “ е да поведе към цифрова промяна и мрежова сигурност общинските структури, дребните и междинни предприятия в южен централен район в България, както и да спомогне процеса по привличането на задгранични и национални вложения в промишленостите с висока добавена стойност.

Ролята на Европейския дигитален иновационен хъб " Тракия “ е да се даде на бизнеса и локалната администрация новаторски цифрови решения и да ги интегрира в ежедневната им активност. Нещо повече: той дава безплатно гама от услуги за киберсигурност, достъп до финансиране, обучение и нетуоркинг на всички заинтригувани страни със специфичен фокус върху МСП, сдружения със междинна пазарна капитализация и представители на локалната власт.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР