Днес, 28 март 2024 година, в Канев център на Русенския

...
</TD
>Днес, 28 март 2024 година, в Канев център на Русенския
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в Русенския университет

Днес, 28 март 2024 година, в Канев център на Русенския университет се организира Ден на отворените порти. По време на събитието, което е към този момент традиция за Русенския университет, факултетите и филиалите подредиха свои представителни щандове, а образователните зали и лабораториите отвориха порти за кандидат-студентите, родители и учители. Щандовете на осемте факултета и трите филиала бяха отрупани с доста нововъведения и разработки. В Деня на отворените порти бяха откроени качествата и преимуществата на факултетите и филиалите на Русенския университет. Бяха направени и демонстрации на техника.

Ректорът на университета проф. доктор инж. Пламен Кангалов приветства гостите с добре пристигнали и насърчи учениците да се срещнат с Русенския университет, който предлага образование в съвсем всички области на висшето обучение и сами да се убедят, че това е верният избор за тях. Той акцентира, че с изключение на образование в университета, ще имат опция да вземат участие в разнообразни професионални, културни и спортни клубове според от своите ползи. Ректорът проф. доктор инж. Пламен Кангалов пожела на учениците сполучливо довеждане докрай на междинното обучение и изрази вяра на 16 септември още веднъж да са в университета.

След формалното разкриване на събитието ректорът проф. доктор инж. Пламен Кангаловь зам.-ректорите по научноизследователската активност доцент доктор Десислава Атанасова и по образователната работа проф. доктор Генчо Попов разгледаха всички щандове на факултетите и филиалите.

Програмата включваше провеждането на викторина на тематика " Какво знам за Русенския университет " и лотария за записаните гости, на които бяха раздадени доста награди. Проведе се и конкурс за мотивационно писмо за кандидатстване в Русенския университет. В него се включиха зрелостници, които споделиха упованията си от образованието и бъдещото си професионално и личностно израстване, какво би ги подтикнало да учат в Русенския университет и по какъв начин си показват хода на образователния развой, до каква степен значими са преподавателите и средата за насърчаване на креативните заложби, могат ли да се съчетават науката и свободното време. Тримата най-хубави създатели: Мартина Пенкова, Теодора Маринова и Росица Влаева получиха награди.

Студентските клубове бяха подготвили вълнуваща културна стратегия с присъединяване на девойки от мажоретния състав на Русенския университет и танцьорите от клуб по спортни танци " Настроение “.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР