Днес, 12 юни 2023 г., Окръжна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна

...
</TD
>Днес, 12 юни 2023 г., Окръжна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна
Коментари Харесай

Привлякоха към наказателна отговорност Георги Мараджиев

Днес, 12 юни 2023 година, Окръжна прокуратура-Пловдив притегли към наказателна отговорност две длъжностни лица – кмет и заместник-кмет на община Стамболийски - и Теодора Денева.

Те са привлечени  в качеството на обвинени за закононарушение по член 282, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 26 ал.1 от Наказателния кодекс  – закононарушение по работа, осъществено от тях в съучастничество, в интервала от 01.01.2018  г. до месец октомври 2022 година, за набиране на имотна полза за себе си и за другиго, като от това могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия.

Деянието е осъществено от лица, заемащи отговорно служебно състояние, според Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Касае се за закононарушение, обвързвано с осъществяване на публични поръчки, предоставени от името на общината, почти на стойност към 2,4 млн. лева, за създаване на разнообразни публични здания на територията на общината. 

Кметът е притеглен в качеството на обвинен като подстрекател и помощник, а неговият заместител - в качеството на обвинен като причинител. Спрямо двамата обвинени е взета мярка за неотклонение " гаранция “ в размер на по 3000 лв., за всеки един от тях.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР