Десетки малки и големи зрители аплодираха талантите на пловдивската музикална

...
</TD
>Десетки малки и големи зрители аплодираха талантите на пловдивската музикална
Коментари Харесай

Зашеметяващ концерт в Кючука превърна Пловдив в СтоЛица на песента

Десетки дребни и огромни фенове приветстваха гениите на пловдивската музикална школа " Арт Войс Център “ в парк " Райчо Кирков “ в регион " Южен “ през вчерашния ден вечерта. С двучасовия концерт на дребните звезди стартира дълго чаканият фестивал " Пловдив – СтоЛица на песента “, който събира някои от най-даровитите деца в страната. Фестивалът е финансиран от Община Пловдив към този момент за пета поредна година и е част от Културния Календар на Града.

На сцената се качиха тридесетина ученици на школата, които покориха публиката с майсторски осъществявания на известни поп, рок и национални песни.

Тази вечер солистите на " Арт Войс Център “ ще изнесат концерт от 19.00 часа в парк " 2019 “ в регион " Тракия “.

Фестивалът " Пловдив - СтоЛица на песента “ за пета поредна година ще даде опция на децата от най-успешните музикални школи у нас да покорят сцените в града на тепетата дружно с фестивалния оркестър Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев от 20 до 24 юни 2023 година

И тази година гостуващите сформира са измежду най-атрактивните, най-успешните и най-изявените у нас. Гости са: Арт център " Стриндженто “ от София с ръководители Светлана и Емил Струнджеви; Студио " Септима “ град Балчик с началник. Марина Морозова; Детска Вокална Студия " До- Ре- Ми “ град Силистра с началник Бонка Скорчелиева; Максим Ялнъзов от град Варна с началник Мила Маврова; Виктория Асенова град София с началник Снежана Полихронова-Кърнолска.

Певците от Арт Войс Център дружно с Бенда са домакини на фестивала, който се организира с поддръжката на Община Пловдив, и ще вземат участие във всичките пет концерта.

Идеята на " Пловдив СтоЛица на песента “ е в града да пеят гениите на най-изявените вокални школи в България, да им бъде предоставена професионална сцена, на която да показват своя музикално-сценична стратегия дружно с фестивалния оркестър. Спомоществователи на музикалния конгрес са " Coolsped “, " Philicon 97 “, " Аптеки 36,6 “, " Радиком “ ЕООД, " Технополис Пловдив “ и " Зелени Балкани “.

По време на фестивала Пловдив се трансформира в столица на детската ария и другарство, което е и основната му цел. Замисълът е всяка година на сцената да излизат деца от разнообразни градове и школи. Проектът е добре прочут в цяла България и всяка година от ден на ден вокални школи желаят да бъдат поканени да вземат участие.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР