Д-р Иван Казмин, началник на Отделението по ревматология в УМБАЛ

...
</TD
>Д-р Иван Казмин, началник на Отделението по ревматология в УМБАЛ
Коментари Харесай

Д-р Иван Казмин от УМБАЛ Бургас бе отличен за приноса си към ревматологията

Д-р Иван Казмин, шеф на Отделението по ревматология в УМБАЛ Бургас бе отличен за цялостния си принос към развиването на специалността. Отличието - грамота и почетен знак II степен, са на Българското сдружение по ревматология. Те бяха връчени на последния конгрес на организацията, от нейния ръководител - проф. доктор Румен Стоилов.

Признанието на ревматологичната общественост към доктор Иван Казмин увенчава дългогодишния му твърдоглав труд за развиването на специалността в Бургас. Той е основател на Отделението по ревматология в УМБАЛ Бургас, което съществува към този момент 12 години. Стартирало единствено с един доктор и една здравна сестра, през днешния ден отделението дава отговор на трето равнище на подготвеност, с каквото разполагат и водещите клиники по ревматология. Тук към този момент работят петима експерти - ревматолози, които започват и научна кариера в Медицинския факултет на Университет " Проф. доктор Асен Златаров ".

Отделението е само за целия Югоизточен район. То обслужва пациенти от областите Бургас, Ямбол, Сливен. Специализирано в диагностика и терапия на възпалителни, дегенеративни и обменни ставни болести, възпалителна и дегенеративна патология на гръ бначния дирек и систематични болести на съединителната тъкан.  Годишно тук намират здравна помощ към 1600 души, множеството от които с възпалителни болести. В отделението се ползват всички най-съвременни, отговарящи на европейските стандарти и управления диагностични и лечебни методики.

Българско сдружение по ревматология връчва сходни оценки извънредно рядко, което е знак за високата им стойност. Д-р Казмин и неговият екип са носители и на оценката " Клинично съдействие и работа в екип " - златна статуетка от Национални медицински награди 2020.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР