Читателка върна книги с половин век закъснение! Служителите на русенската

...
</TD
>Читателка върна книги с половин век закъснение! Служителите на русенската
Коментари Харесай

Читателка на русенската библиотека връща книги с половин век закъснение

Читателка върна книги с половин век забавяне! Служителите на русенската библиотека " Любен Каравелов " откриват в пощенската кутия две много остарели издания и остават извънредно сюрпризирани.

Към книгите " Философски словар " и " Критика на главните посоки в актуалната буржоазна хармония " има и прикрепено писмо. Оказва се, че към този момент пенсионирала се жена, която преди време е учила в дунавската столица, ги е взела, с цел да се приготвя за уроците си по философия.

" Завърших учебно заведение, отпътувах за моя роден край, само че по този начин и не върнах книгите. Впоследствие даже забравих за тях. Признавам, постъпката ми, за мой позор, не е за образец. Моля да ми простите, че ги връщам след 50 години ", написа до директорката на библиотеката тогавашната им читателка.

От библиотеката признават, че и преди са им прибирали книги със забавяне, само че чак с толкоз огромно - в никакъв случай. Официалният период за заемане на книга е 20 работни дни, като изданията могат да се презаписват до три пъти и срокът да бъде продължен до 60 работни дни.

" Историята малко наподобява на писмото, което пътувало 45 години по пощата. Чест ѝ прави на дамата, че връща книгите, само че след толкоз доста години те към този момент са отчислени от дълго време и не стават за прилагане ", разяснява пред   пиарът на библиотеката Татяна Савова и добавя, че спазването на разпоредбите и от двете страни е доста значимо, с цел да вървят нещата добре.

Русенската библиотека е едно от най-старите и най-рано основани духовни средища в България. Началото е през 1888 година Най-напред институцията се обитава на ул. " Княжеска ", в къщата на възрожденеца Йосиф Дайнелов, сподвижник на Г.С. Раковски.

На 11 февруари 1888 година Общинският съвет взима историческото решение за разкриване на Русенска градска библиотека на ул. " Дондуков-Корсаков " в центъра на обитаемото място. Към днешна дата библиотечният фонд наброява над 630 хиляди библиотечни документа.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР