Читателка потърси Plovdiv24.bg със зов за помощ:Здравейте. Пиша Ви във

...
</TD
>Читателка потърси Plovdiv24.bg със зов за помощ:Здравейте. Пиша Ви във
Коментари Харесай

Станислава от Пловдив: Светът ми се срина, имам нужда от помощта ви!

Читателка потърси Plovdiv24.bg със вик за помощ:

" Здравейте. Пиша Ви по отношение на организирането на дарителска акция " Помощ за мама Стаси ". Станислава е от Пловдив и е с множествена склероза, лекуването което се надяваме да й помогне се споделя HSCT, което съставлява вливане на стволови кафези. Изпращам ви документите от епикризата и документите от клиниката за лекуване.

Силно се надявам с ваша помощ акцията да доближи до повече хора. Прикачвам и банковата сметка за подаяние, както и. Сумата която набираме, е 98 000 лева./50 000 евро. Крайна дата за набиране на средствата е 11 март, защото на 12 март сумата би трябвало да е преведена към лечебното заведение. Датата за вливане на стволови кафези е 26 март 2024 година "

Ето какво споделя и самата Станислава:

" Здравейте, скъпи донори. Казвам се Станислава и съм болна от множествена склероза.

Всичко стартира в интервала 2004-2006 година, когато изгубих двама доста близки за мен хора - моя татко и сина ми. Болката беше голяма.

Няколко месеца по-късно получих мощен световъртеж, който ме остави на легло повече от седмица. Лекарите го отдадоха на претърпяното от мен и ми предписаха успокоителни. Върнах се на работа, с цел да не мисля непрекъснато за болката си. Следващ удар за мен беше несполучлива бременност, само че през 2009 година се роди моята щерка Емилия.

Бях най-щастливият човек. И по този начин около грижите за детето, фамилията, работата, не обръщах внимание на дребните неразположения, до момента в който една заран се пробвах да се затичам да хвана рейса и открих, че не мога.

Посетих още веднъж доктор, назначи ми ЯМР и чух диагнозата -   " множествена склероза " с доста лезии в основен и гръбначен мозък. Светът ми се срина за повторно.  Започнах лекуване с лекарства, смених няколко, само че постепенно се влошавах. Напуснах работа си като  медицинска сестра, тъй като не устоях физически, започнах да се движа все по-трудно. С помощта на бастун изминавах по-малки дистанции, с чести прекъсвания.

От тук нататък нямам доста разновидности за лекуване с лекарства, по тази причина започнах да диря опция.

Лечението, което се надявам да спре заболяването, се нарича HSCT и съставлява вливане на стволови кафези, откакто е унищожена имунната система посредством мощна химиотерапия. Целта е да се построи нова, здрава имунна система, която да не нападна тяло ми ".

Банка ДСК

Основание: Дарение

Титуляр: Станислава Георгиева Гатева

IBAN: BG13 STSA 9300 0030 4817 18

BIC: STSA BGSF
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР