Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за неправилно паркиране на служебния автомобил

...
</TD
>Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за неправилно паркиране на служебния автомобил
Коментари Харесай

Читател: Кметица нарушава закон. Тя: Няма паркоместа в района

Читател на Plovdiv24.bg алармира за погрешно паркиране на служебния автомобил на кметицата на регион " Западен ". Ето какво ни написа:

" Уважаеми медии, от известно време ме тормози един въпрос. Позволено ли е всичко на новата кметица на " Западен " и къде е нейния морал?

Първото нещо, с което и пристигна на кметския пост, беше да парадира с висок морал, да приканва хората за съблюдаване на разпоредбите за придвижване и да алармира органите на реда да глобяват наред. Много хубаво и похвално ще кажете. И, както постоянно в България се случва, доста хубаво, но не е правилно! Още от ден първи госпожа Кметицата стартира да паркира служебната си кола на бул. " Пещерско шосе " против " Пълмед ", където е неразрешено и доста хора са били глобявани.

Викам си - може да е случайно, може да се е наложило, въпреки всичко там живее. Да, но не! Всеки ден, вечер и задачите уикенди колата си е там. През това време тя най-лицемерно качва постове във Facebook, с което поучава жителите на квартала да съблюдават разпоредбите и алармира на органите да глобяват. Така десетки, да не кажа стотици поданици на квартала отнасят санкции, само че госпожа Кметицата е над закона, тя е закона.

В същото време цяла година госпожа Кметицата пускаше пост след пост във Facebook, по какъв начин е цялостно безсрамие да се прави краткотраен паркинг на пространството пред " Пълмед ". Сега я разбирам, за какво й е да има паркинг, откакто тя си паркира непрекъснато в нарушаване и никой нищо не й споделя?

Чашата на търпението ми преля, когато видях, че желае да прави велоалея на бул. " Пещерско шосе ", в близост оттова, където паркира. Та желая обществено да й задам въпроса: " Как ще паркираш г-жо кмет, в случай че реализираш тази безумна концепция, която на процедура е неосъществима? "

Е, аз имам отговора - върху велоалеята, тъй като Вие сте над закона.

И най-после още нещо морално. Служебните коли са, с цел да се употребяват по работа. Във Вашата кола е сложено детско столче, което към този момент я прави персонален автомобил. Досега не бях виждал служебни коли на кметове да имат детски столчета. Все отново ние плащаме горивото. Но, оправдавам се, забравих, че вие сте над Закона! "

Кметът на " Западен " разяснява за медията ни:

" Аз пребивавам в региона и всички съседи, които живеем там, през нощта паркираме там, тъй като няма къде. На сутринта автомобилът се маха. Това има връзка със разногласието за обезпечаване на паркоместа на " Пълмед ", вместо да се обезпечат за жителите – освен за мен, а за всички.

Служебната кола не е била глобена. Личната кола – да, и съм си плащала санкцията. Както и всички съседи, постоянно ни глобяват. Когато бъда санкционирана, поемам следствията си за неприятното паркиране. Но като всички останали в този регион – нямам други други възможности за паркиране. Това е един обаян кръг в целия регион, изключително към лечебните заведения, които не обезпечават задоволително места за своите пациенти и чиновници. Те заемат местата към жилищата и принуждават жителите да правят нарушавания.

Община Пловдив не би следвало да дава правото на частни лечебни заведения да построяват или наемат паркинги. Ако го построи общината, той ще може да се употребява от всички поданици и по този начин ще има решение на казуса с паркирането. 

По въпроса за детското столче - заран, когато ходя на работа, карам детето си на ясла. Тя се намира на 50 метра от вкъщи ни, само че по закон съм длъжна да употребявам столче. ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР