Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за липса на контейнери за смет

...
</TD
>Читател на Plovdiv24.bg сигнализира за липса на контейнери за смет
Коментари Харесай

Пловдивчанин от Шекер махала: Това нормално ли е?

Читател на Plovdiv24.bg алармира за липса на контейнери за боклук в " Шекер махала ". Ето по какъв начин разказва обстановката:

" Здравейте, споделям се Господин Атанасов. Живея в квартал Шекер махала. От май месец са ни премахнали контейнерите за боклук. В цялата махала са отстранени и към този момент се образуват нерегламентирани сметища. Това обикновено ли е за Европейска столица на културата или на халтурата и отпадъка?

Има няколко контейнера на входа на квартала и това е. Продължаваме да плащаме налог боклук, а няма къде да си изхвърляме битовите отпадаци. Писано е до общината, само че уви.

Надявам се, най-сетне да се задействат властимащите и виновната институция за комунални услуги в този град. Или както всичко друго - да изчакаме снега да падне и да покрие отпадъка? ".

От Оперативна програма " Чистота " разясниха:

" Липсват контейнери само на ул. " Лайка ". Те са преместени на ул. " Дилянка ". Това е станало след подписка на жители. Имало е няколко общи събрания на живеещи в зоната и с присъединяване на представители на районното кметство и общината. Неколкократно контейнерите са били местени и връщани. Живеещи на " Лайка " са недоволствали, че съседите им от " Шекер махала " образуват нерегламентирани сметища край контейнерите и за последно те още веднъж са били изместени оттова. Местоположението на контейнерите за боклуци се дефинира от районните кметства, Оперативна програма " Чистота " единствено ги обслужва. 

От кметството на регион " Северен " оповестиха, че в дребните улички в квартала контейнери за боклук няма. Съоръженията са сложени на ул. " Дилянка " и ул. " Напредък ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР