Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията на медията ни,

...
</TD
>Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията на медията ни,
Коментари Харесай

Пловдивчанин с интересно предложение на ръба на закона за отпушване на трафика

Читател на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията на медията ни, с цел да даде предложение за най-малко отчасти отпушване на трафика. Дали ще се съгласите с него, или не - преценете сами:

" Здравейте. Както всички, които живеем и/или работим в Пловдив, знаем - трафикът в града ни е призрачен, изключително в час пик. Причините за това са няколко - като стартираме от тромавите водачи, които потеглят извънредно постепенно, тъй като са заети с това да гледат в телефоните си, минем през малоумно настроените светофари на някои улици и булеварди и стигнем до към този момент незадоволителната пътна инфраструктура, проектирана за доста по-малки натоварвания.

Идеята ми е простичка - на тези кръстовища, на които има светофарна секция за десен завой, напълно умерено най-дясната лента може да се употребява и за придвижване напряко, когато, несъмнено, светофарите за напряко светнат зелено.

Не е належащо лявата и междинната ленти да са с по няколко десетки коли, а дясната да стои празна. Без да се нарушава законът - когато за напряко светне зелено, нищо не пречи някои от колите да се престроят в дясната лента и да продължат напряко. По този метод много повече коли ще минат през кръстовището ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР