Полицията в Пловдив предприема засилени мерки за сигурност във връзка

...
Полицията в Пловдив предприема засилени мерки за сигурност във връзка
Коментари Харесай

Полицията взима мерки за реванша между Ботев и ЦСКА

Полицията в Пловдив подхваща засилени ограничения за сигурност по отношение на футболната среща сред Ботев Пловдив и ЦСКА, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Двубоят сред двата отбора от полуфиналите в шампионата за Sesame Купа на България е в сряда от 18:45 часа на стадион " Христо Ботев ". 

От полицията прецизират, че са подхванали всички нужни ограничения за защита на публичния ред и застраховане на пътната сигурност. В защитата на мача са ангажирани чиновници от регионалната дирекция, Столична дирекция на вътрешните работи и Дирекция „ Жандармерия “. Осигурено е засилено наличие на патрулиращи екипи в зоната на спортното оборудване и на територията на града с  цел незабавна реакция при всеки сигнал за противообществени прояви и нарушавания.  

С оглед упованието за идването на  около 1500 последователи на гостуващия тим, е основана организация за акомпанимент и паркинг за колите им: събирателен пункт – паркинг на разклона за село Войводиново; маршрут – път II-56 – бул. „ Цариградско шосе “ – кръгово кръстовище на „ Скобелева майка “ – ул. „ Ягодовско шосе “ – ул. „ Цар Симеон “ – ул. „ Недялка Шилева “ – бул. „ Освобождение “ – ул. „ Димитър Ризов “, като на ул. „ Димитър Ризов “ ще бъде самостоятелен паркинг за транспортните им средства. Гостуващите почитатели ще се придвижват към стадион „ Христо Ботев “ по ул. „ Лев Толстой “ и ул. „ Богомил “, където ще заемат местата си в трибуната, предопределена за тима посетител. 

На построените контролно-пропускателни пунктове в региона на стадион „ Христо Ботев “ ще се правят щателни инспекции на всички гости. Униформените няма да позволяват лица без документ за самоличност; под въздействието на алкохол или наркотици; с наложени забрани за посещаване на спортни мероприятия; малолетни без пълновръстен компаньон. При определяне на неразрешени предмети и движимости, притежателите им ще бъдат отвеждани и арестувани в полицейския арест. Поведението на публиката ще бъде снимано със специфични видеокамери и дрон, а в случаите на установени противообществени прояви (хвърляне на бомбички, димки, сбивания и др.) нарушителите ще бъдат глобени според Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия.

Съгласно заповеди на кмета на Община Пловдив в деня на срещата за времето от 16:00 до 22:00 часа се не разрешава продажбата на алкохол на територията на спортната зона. При нужда за същия интервал ще се стопира и придвижването на моторните транспортни средства в региона на стадион „ Христо Ботев “ в следните прави:

- бул. „ Източен “ – от кръстовището с бул. “Княгиня М. Луиза “ до кръстовището с бул. “Санкт Петербург “;
- ул. „ Богомил “ – от кръстовището с бул. “Източен “, до кръстовището с ул. „ Лев Толстой “;
- ул. „ Варшава “ – от кръстовището с ул. “Богомил “ до кръстовището с ул. „ Славянска “;
- ул. „ Димитър Ризов “ и продължение ул. “Цветан Лазаров “ – от кръговото кръстовище с бул. “Освобождение “, до кръговото кръстовище с ул. „ Лев Толстой “. 

Целта на всички  мерки за сигурност, подхванати от управлението на ОДМВР – Пловдив, е футболната среща да се трансформира в един същински състезателен празник, без произшествия и неприятни страсти, прецизират още от полицията. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР