Частен съдебен изпълнител пуска за втори път продажбата на линия

...
</TD
>Частен съдебен изпълнител пуска за втори път продажбата на линия
Коментари Харесай

Три милиона лева се оказаха много за завод за стомана, смъкнаха 300 000 от цената за продажбата му

Частен правосъден реализатор пуска за повторно продажбата на линия за произвеждане на валцови стоманени топки. През месец септември имаше един опит за търг, който очевидно приключи без да бъде посочен нов притежател. Този път обаче цената, която се желае е с 305 000 лв. по-ниска от в началото оповестената. Така в този момент парите, за които се продава бизнесът е тъкмо 2 746 656 лв..

Тогава, както и в този момент линията за произвеждане на валцови стоманени топки се състои  от машини, уреди, съоръжения и съоръжение.

Заводът е благосъстоятелност на компания " Смартбол 2020 " ЕООД, дъщерна компания на " Електростомана 2004 ", към този момент оповестена във банкрут.

Линията включва: сектор на индукционна пещ, линия за произвеждане на топки, спомагателно съоръжение, електрическо съоръжение, сектор за пакетиране и експедиция

Поточната линия и базата се намират в Карлово.

През януари Окръжният съд в града под тепетата е оповестил компанията притежател в неплатежоспособност, имуществото е запорирано и е сложена забрана, активността е прекъсната, в резултат на което е стопира и производството. Според документите финансовото положение е неприятно - сумата на отговорностите е над 17,8 млн. лв.. Причината за това са непогасени огромни банкови заеми, които компанията, задлъжняване към Национална агенция за приходите и контрагенти.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР