Бургаският апелативен съд потвърди мярка за неотклонение домашен арест“ на

...
</TD
>Бургаският апелативен съд потвърди мярка за неотклонение домашен арест“ на
Коментари Харесай

Луко сгази лука, пратиха го у дома с гривна на крака

Бургаският апелативен съд удостовери мярка за неотклонение " домакински арест “ на обвинен за държане за разпространяване на наркотични субстанции и прекурсори.  Въззивната инстанция не почете митинга на прокуратурата против определението на Окръжен съд – Бургас, с което е променена мярката за неотклонение на Луко Н. от " задържане под стража “ в " домакински арест “.

Луко Н. и Йордан М. са привлечени в качеството на обвинени за осъществени в съучастничество посред им държане на високорискови наркотични субстанции за разпространяване и държане на прекурсори за произвеждане на такива.

Обвинението за Луко Н. е за осъществено закононарушение по член 354а, алинея 1, изр. първо, предл. четвърто, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс и за закононарушение по член 354а, алинея 1, изр. второ, във вр. с изр. първо, вр. член 20, алинея 2. Той е в ареста от 07 април 2023 година.

Днешното произвеждане пред въззивната инстанция е първо изговаряне за законосъобразността на задържането реда на чл.65 от Наказателно-процесуален кодекс.

Прокурорът пледира за анулация на правосъдния акт на окръжния съд и налагане на непрекъснат арест за обвинения. Защитата помоли митинга да не бъде почетен. Посочи, че е разколебано догатката за съпричастност на упрекнатото лице към действието, той не би могъл да попречи на събирането на доказателства, защото следствието е към края, а държанието му не е посочило желание за укриване или извършване на закононарушение.

Според състава на Апелативен съд – Бургас решителен за изменение типа на мярката за неотклонение е извода, че с оглед миналото време от първичното задържане на обвинения, стадия на следствието, необремененото му правосъдно минало, съществуването на непрекъснат адрес и държание в хода на следствието, може да се одобри, че заплахите от укриване или осъществяване на закононарушение са с понижена активност. Съдът смята, че тази понижена активност сполучливо може да се обезпечи със идната по тежест  мярка за неотклонение – задържане на непрекъснатия адрес, или " домакински арест “, към която е добавено използването на средство за електронно наблюдаване.

Определението на Апелативен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР