Брокерът на недвижими имоти от Пловдив Мирослав Язов изказа своята

...
</TD
>Брокерът на недвижими имоти от Пловдив Мирослав Язов изказа своята
Коментари Харесай

Експерт по недвижими имоти от Пловдив обясни какво ще се случи с цените на жилищата през 2024 г.

Брокерът на недвижими парцели от Пловдив Мирослав Язов изрече своята прогноза в своя видео канал в Youtube за това какъв ще е пазарът на недвижими парцели в страната през 2024 година.

Финансови Перспективи
: В момента, междинната рента по ипотечните заеми устойчиво се задържа на 2.8%. Дори една банка изпъква с промоционална рента от 2.18%, като акцентира опцията за по-ниските разноски за жилищно кредитиране. Средносрочните прогнози на банкерите демонстрират евентуално предстоящо повишение на междинната рента с 0.5%, както и по-стриктната оценка на платежоспособността на клиентите. Важно е да се означи, че клиенти с високи приходи не престават да бъдат в преимущество при утвърждението на ипотечни заеми. Наблюдава се съществено закъснение в темпа на напредък на цените. Вече не се чакат двуцифрени темпове. По-скоро растежът на цените ще е сред 2% и 4%.

Екологични Тенденции : В идните години, енергийната промяна в бранша на строителството се трансформира в наложителна част от сектора, а не просто в съвременна наклонност. Вече не е изненада, че от 2030 година, новите здания ще би трябвало наложително да се показват с нулеви въглеродни излъчвания. Това безспорно ще оказва въздействие върху цената на строителството, като вложителите и купувачите се приспособяват към новите стандарти за резистентност. От друга страна съществено ще се увеличи качеството на крайния артикул и потребителите ще се радват на изключителни здания за обитаване.

Професионална Екологична Инфраструктура : Сградите, обсъждани като " зелени ", към този момент не са единствено извънреден разкош, ами стандарт, изключително за купувачите, родени след 1995 година, които интензивно поддържат идеята за запазване на планетата. Изисквания, като апаратура на термопомпи, централно отопление, подготовка за SMART къщи и слънчеви панели, към този момент не се смятат за спомагателни " екстри ", а се чакат като минимални стандарти за всяко жилище. Водните уреди в постройките също се трансформират във значим фактор за понижаване на въглеродните излъчвания, като спомагателен детайл за резистентност.

Енергийни Сертификати : Има доста нови условия към новото строителство. Много нови правила влизат в действие. Така да вземем за пример, от 2030 година постройките би трябвало да бъдат въглеродно неутрални. Новите условия ще покачат качеството на постройките, услугите. Цените на новите здания няма по какъв начин да останат същите, тъй като новите условия ще костват повече “, изяснява Язов.

 Сертифицирането на здания като енергийно ефикасни става основна процедура. Сега съществуват три типа документи, които удостоверяват енергийната успеваемост на постройките. Някои банки дават преференциални лихви за ипотечни заеми, в случай че парцелът има подобен документ. В бъдеще, това може даже да се трансформира в общоприета процедура, където неналичието на енергиен документ може да докара до отвод за заем.

Всички тези фактори акцентират не просто модерните трендове в строителството, а по-скоро неотложната нужда от смяна в стандартите и практиките в промишлеността. Такива нововъведения освен усъвършенстват ежедневния комфорт на жителите, само че и имат дълготрайни изгоди за околната среда и устойчивостта на градските среди.

Търговия с Имоти : В настоящия миг, продавачите не показват интензивно предпочитание за продажба на своите парцели, изключително тези, закупени с капиталова цел за бъдеща препродажба. Въпреки това, заявките за възбрани в Агенцията по Вписванията са нарастнали с 50%. Този бърз възходящ тренд акцентира смяната в динамичността на пазара, където се появяват първите признаци на потенциален натиск и провокации за хора, които се изправят пред усложнения при изплащането на ипотечни заеми.

С появяването на повишен брой заявки за възбрани, налице е възходящ интерес и паника за финансовата резистентност на някои продавачи. Изглежда, че има продавачи, които са надценили своите благоприятни условия и в този момент срещат компликации в ръководството на отговорностите си по ипотечни заеми. Този поврат в динамичността на пазара може да сътвори нова динамичност и благоприятни условия за купувачите, подготвени да подхващат дейности в подобаващия миг.

Растящо Влияние на Споделените Офиси : Flex офисите, познати също като споделени офиси, стават все по-голям фактор в бизнеса. Всеки бизнес център се чака да даде сходни работни пространства, като ги прави значим детайл за бъдещата работна среда и опция за нови вложения в бранша на административните недвижими парцели. Очаква се новите ползватели на офиси да чакат прекарване " като у дома ", т.е. новите офиси ще се трансфорат от ден на ден в място за развлечение и срещи, в сравнение с просто място за работа.

Въздействие на Цените на Строителните Материали и Труда : Въпреки задържането на цените на строителните материали на постоянни равнища, провокации пораждат от възходящите разноски за труда. Очаква се този фактор да повлияе на крайната цена на новостроящите здания, което може да засегне достъпността на жилищата за потребителите.

Продължаващо Търсене на Жилища и Урбанизация : Стабилният растеж в търсенето на жилища в допълнение се подчертава от възходящите равнища на урбанизация, като се чака броят на градските поданици да нарасне от настоящите 60% на 70% до 2030 година Този развой основава нови благоприятни условия и провокации за развиването на градските среди.

Влияние на Инфлацията върху Пазара на Имоти : На макроикономическо равнище, инфлацията оказва доста въздействие върху пазара на парцели, превъзхождайки даже въздействието на лихвите. Развитията в икономическата политика и тактики за надзор на инфлацията имат капацитет да трансформират динамичността на имотния пазар.

Данъчни Промени и Инвестиции : Широко обсъжданата тематика за допустимо нарастване на налозите довежда до съмнение, че методологията за тяхното оценяване ще претърпи основни промени. Според исторически данни, последният път когато това се случило беше през 2009 година Променянето на методологията на всяки 15 години става фокусна точка, наблягайки опцията за нови данъчни оценки и, надлежно, нарастване на налозите и таксите за прекачване. Този аспект на дебата за данъчните промени предлага аспект върху еволюцията на данъчната политика и въздействието й върху имотния пазар.

Международни Инвестиции и България като Целева Дестинация : България продължава да се явява като високорискова дестинация в очите на институционалните вложители. Въпреки това, влизането в Шенген и Еврозоната може да промени динамичността и да притегли нови играчи, изключително в пазара на недвижими парцели за buy-to-rent на цели здания.

Визия за Бъдещето: В умозаключение, бъдещето на пазара на недвижими парцели в България се образува от нововъведения, резистентност и реакция на световните трендове. Секторът продължава да дава благоприятни условия за многообразие и напредък, като един от основните стълбове на стопанската система на страната
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР