Броени минути до откриването на изложбата Пробуждане между редовете в

...
</TD
>Броени минути до откриването на изложбата Пробуждане между редовете в
Коментари Харесай

Броени минути до откриването на изложбата за женската сила в Русе днес

Броени минути до откриването на изложбата " Пробуждане сред редовете " в Русе. Събитието стартира през днешния ден от 18:30 ч. в центъра за изкуство и просвета " Блок 14 ", ул. Борисова 47, видяхме от Ruse24.bg .

Изложбата комбинира образното и литературно изкуство, отдадено на женската мощ и е с поддръжката и в наличието на заместник-посланика на Англия в България – Елизабет Чапман. Експозицията събира в една идея 23-ма български актьори, обединени в креативната задача да разпрострат своя образен прочит на истории, написани от #ЖенитеSurvivors.

Изложбата ще продължи два дни, до 28-и октомври.

В откриващата вечер ще има четене на историите, въодушевили художниците, като разказвачи ще бъдат Евгения Явашева и Ивайло Спасимиров. Събитието включва среща с екипа на фондация Emprove и опция за открит диалог с #ЖенитеSurvivors – първата по рода си българска общественост от дами, съумели да се спасят от домашно принуждение, за дами, поели към смяна и нов живот.

Преживяването ще бъде допълнено от лайв на русенската тайфа WAY BACK HOME. Гостите на събитието ще могат да обменят своите мисли и усеща във вълнуваща компания на по чаша вино.

Проектът " Пробуждане сред редовете " започва с курс по креативно писане, последван от литературно четене пред аудитория и приключва с картинна галерия, с цел да потвърди, че изкуството във всяка негова форма е непостижим лечебен и обществено ангажиращ прийом - както за основателите му, по този начин и за неговите ценители. Чрез " Пробуждане сред редовете " ще може да се докоснете до въздействащо изобразително изкуство, родено от женската мощ и трансформирано през субективния взор на актьора.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР