Блажиш ли блажиш, дядо попе? Този въпрос от филм от

...
</TD
>Блажиш ли блажиш, дядо попе? Този въпрос от филм от
Коментари Харесай

След партията на Дани Каназирева и Пловдивската митрополия се облажи с безплатни паркоместа

Блажиш ли блажиш, дядо попе? Този въпрос от филм от соцминалото можем да отправим и през днешния ден, само че този път път към един от актуалните свещенослужители  - Пловдивският Мирополит. След като към този момент посрещнахме Рождество Христово, то се оказа, че Община Пловдив продължава да раздава дарове. Ето защо тъкмо става въпрос:

8 броя паркоместа са предоставени за безплатно прилагане в центъра на града в “Синя зона " на Пловдивската митрополия, видя Plovdiv24.bg .   е качена на уеб страницата на Община Пловдив Според нея две партии също са се възползвали - тази на някогашния народен представител, някогашен регионален шеф и някогашен общински консултант “Съюз за Пловдив " и Движение за права и свободи..

Припомняме, че право да се възползват от сходни привилегии с безвъзмездни общински паркоместа в “Синя зона " имат единствено държавни и общински институции - съд прокуратура, полиция, учебни заведения и така нататък и никога политически партии. Българската черква, както всички знаем е автокефална и самостятелна. Тя също не попада в Наредбата за организацията на придвижването и паркирането на територията на Община Пловдив. Според документа:

“За възстановяване на сигурността на постройките на държавни институции, ведомства, общини и други организации на бюджетна прехрана или сдружения с идеална цел, при нужда и при опция се отреждат служебни паркоместа. Същите се позволяват по ред избран от Кмета на Общината и се дават за безплатно прилагане. След 17.30 часа от понеделник до петък и в събота от 08.30 до 18.30 часа служебните паркоместа, попадащи в обсега на " Синя зона " се употребяват според режима на зоната, като за тях се заплаща цената, избрана в член 10, алинея 2 от актуалната Наредба. "  

Интересно е да отбележим, че в формалната информация попадат 8 паркоместа. На знака, подложен на място, обаче написа 10 паркоместа. В по-близък проект се вижда, че знакът е преработен и цифрата 10 е слагано в допълнение. Гугъл street view демонстрира, че през 2019 местата са били 8 и не е ясно по каква причина са станали 10. Простата сметка демонстрира, че 10 паркоместа по 200 лв. на месец са 2000 лв., което за година е 24 000 лв.. Това е сумата, с която се ощетява бюджетът на Общината всяка година, от години.

Подаръците към пловдивската черква обаче не свършват дотук, тъй като в листата са още няколко църкви с по едно паркомясто: храм “Възнесение Господне ", храм “Свети Георги ", “Свети Свети Петър и Павел " или три по 200 лв. на месец е 600 лв., а за цяла година 7200 лв.. Като прибавим и горните сметки на Митрополията става 31 200 лв. на година, които не влизат в сметките на Община Пловдив и ощетяват бюджета на града.

Интересно е да отбележим също, че пред митрополитската черква " Света Марина " има табели, които отбелязват заплатен паркинг. От лятото в зоната интензивно се прави и ремонт на тротоарите.

Бедни партии, бедна черква? Дали?

За да се обясни въпросът в общественото пространство Plovdiv24.bg насочва питане към Община Пловдив въз основа на коя законова норма се дават тези паркоместа гратис, по какъв аршин се дават единствено за Пловдивския митрополит, а не се обезпечават такива и за висши духовници и на другите религии в града - юдаизъм, мюсюлманство, католицизъм. Все отново Пловдив се слави като търпелив град, в който представители на другите религии живеят в мир и съгласие.

Ръководството на Община Пловдив ще продължава ли да разрешава и отсега нататък ощетяването на бюджета на града по този метод?
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР