България ще поиска информация от Европейската комисия за начините за

...
</TD
>България ще поиска информация от Европейската комисия за начините за
Коментари Харесай

Гечев: До три седмици МЗ ще е готово с предложение за промени в закона за собствеността на земеделските земи

България ще изиска информация от Европейската комисия за методите за систематизиране на 100-те милиона евро в помощ на земеделците от пет страни от Европейски Съюз, потърпевши от украинския импорт. Това съобщи министърът на земеделието на откриването на Националния събор на овцевъдите край Петропавловския манастир.

“Предложението на Европейска комисия е от този пакет България да получи близо 10 млн. евро, а предходният пакет беше в размер на 16 млн. евро. Това, което сме изказали публично е, че тези пари са незадоволителни и желаеме информация за методите и методите, по които са разпределени средствата. Смятаме, че България е подценена във връзка с втория пакет ", съобщи.

Министър Гечев съобщи, че българското и украинското министерства на земеделието стартират дейности за правенето на взаимна декларация за механизми за влияние при пораждане на пазарни разстройства, в това число и внезапни промени в цените на слънчогледовото олио. “Изключително значимо е да има освен забрани, а механизми, които да контролират този вид рецесии. А във връзка с потребността от украински слънчоглед мога да кажа, че в България сега има повече слънчоглед, в сравнение с може да преработи до началото на жътвата. Имаме стока за няколко милиарда лв., а жътвата наближава ", уточни Гечев.

До две-три седмици Министерството на земеделието ще е готово с предлагането си до депутатите за промени в закона за собствеността и използването на земеделските земи, с цел да бъдат предпазени пасищата на фермерите при инвеститорските планове за фотоволтаици и дейностите да се съвместяват.

" Ако има фотоволтаици, те да са на 50% от площта, да са вдигнати на 3 метра височина и изпод да може цялото пространство с другите тревни смески да се употребява за пасища “, изясни министърът.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР