Архитект Костадин Палазов е четвърти в листа № 28 на

...
</TD
>Архитект Костадин Палазов е четвърти в листа № 28 на
Коментари Харесай

Арх. Палазов: Общините Родопи, Марица и Куклен трябва да станат райони на Пловдив

Архитект Костадин Палазов е четвърти в листа № 28 на коалиция " Българска социалистическа партия за България " в 16 многомандатен изборен регион Пловдив - град. Той е специалист в градоустройствените решения. Неговата мощна страна е районната политика.  Работил е като архитект и началник в " Машпроект " и " Биотехпроект ", а сега е шеф на лично проектантско бюро.

Регионалното развиване в страната има безреден темперамент, което предлага ръководството до момента. Поради закриването на огромни структуроопределящи предприятия по районите следим огромна миграция към огромните градове София, Пловдив, Варна, Бургас. За страдание, в такива огромни градове като Русе и Плевен има обезлюдяване. Това нарушава салдото в страната и с цел да се реши този въпрос би трябвало да има стратегическа визия за развиването на страната и да не се разчита напълно на частната самодейност. Това сподели в изявление за Plovdiv24.bg арх. Палазов. 

Дисбалансът провокира разнообразни проблеми. Като образец арх. Палазов показва Пловдив. Икономическият напредък в региона на регионалния град го трансформира в привлекателен център за хора от далечни краища, само че в това време той става една огромна спалня. 

Едно от вероятните решения на проблема е да се направи транспортна съгласуваност в посока север - юг, от една страна, на национално равнище, като да вземем за пример създаване на тунел Троян - Кърнаре, който е най-кратката връзка сред Северна и Южна България. От друга страна, в по-умален мащаб, би трябвало да се обмисли и свързаността в Пловдив и района. Архитект Палазов счита, че е извънредно време да се осъществят плановете за разширение на главните пътни артерии и кръгове в града и общините " Родопи ", " Марица " и " Куклен " да станат региони на Пловдив. Териториалното възобновяване би могло да стане с акт на Министерски съвет, а административното ръководство би могло да се прави по сходство на структурата на столицата. 

Пловдив е планиран за към 300 000- 400 000 поданици, само че тази цифра не е настояща с днешна дата. Все още не е признато изменението на Общия организационен проект, а доста общини даже нямат такива Общ устройствен план. Одобряването на тези проекти биха попречили безредното застрояване, както и строителството в аграрни земи, сподели той.

Според арх. Палазов, наложителна е смяната в Закона за публичните поръчки в частта допускане на процедурата инженеринг в строителството. Това би подобрило визията на обектите и успеваемостта в интерес на обществото. 

Какви ограничения предлага Българска социалистическа партия за възкръсване на дребните обитаеми места гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР