Апелативен съд – Бургас потвърди съдебно определение, с което на  

...
</TD
>Апелативен съд – Бургас потвърди съдебно определение, с което на  
Коментари Харесай

Бургаският съд прати в Германия издирвания Гюнай

Апелативен съд – Бургас удостовери правосъдно определение, с което на   български жител, търсен с Европейска заповед за арест, е взета мярка за неотклонение “задържане под стража “.

Гюнай А. се търси от правосъдните управляващи в гр. Пирна, ФР Германия за осъществяване на наказателно гонене, за осъществено незаконно действие –участие в тайфа за вещно укривателство /участие в проведена незаконна група по българското законодателство/.

 Съгласно закона на издаващата страна оптималния период на наказването, планувано за осъщественото закононарушение е 10 години отнемане от независимост.

Според посочените данни в ЕЗА,  закононарушението е осъществено на 19.11.23г., на автострада 17, в посока Прага, като А. и други лица, действайки с желание да се снабди с непозволена имотна полза, съхранявал крадени движимости, които след това продавали, изнасяйки ги отвън Германия. Задържани са с движимости на обща стойност към 40000 евро и парична сума в размер на 151 600 евро.

Описаното действие може да бъде квалифицирано и по българския Наказателен кодекс – по чл.321, ал.2 и чл.215 Наказателен кодекс.

Въззивният състав е приел, че все още взетата мярка за неотклонение " задържане под стража " е най-подходяща да обезпечи наличието на желаното лице до привършване на производството по разглеждане на ЕЗА и е потвърдил  определението на първоинстанционния съд, като вярно и законосъобразно. 

Постановеният правосъден акт на Апелативен съд – Бургас е финален.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР