Академичната общност на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ представя официално Стратегическата

...
</TD
>Академичната общност на Пловдивския университет Паисий Хилендарски“ представя официално Стратегическата
Коментари Харесай

ПУ Паисий Хилендарски представя стратегическа програма

Академичната общественост на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски “ показва публично Стратегическата си научно-изследователска и иновационна стратегия за развиване - Дигитални устойчиви екосистеми - софтуерни решения и обществени модели за резистентност на екосистеми (ДУЕкос). Събитието ще се организира през днешния ден, 9 юни 2023 година, от 9:30 часа в зала " Тракия “ на хотел " Рамада Тримонциум " в Пловдив.

Стратегическата научно-изследователска и новаторска стратегия за развиване на университета е интерсекторна в региона на зелената стопанска система, екологичните решения и екосистемните услуги. Целта на програмата е повишение на научно-изследователския и иновационен потенциал на ПУ " Паисий Хилендарски “ и включването му в мрежа от проучвателен висши учебни заведения в България, оповестиха уредниците на проявата.

Програмата се финансира по Плана за възобновяване и резистентност. За висшето учебно заведение тя е на стойност 20 млн. лв. със период на осъществяване от 42 месеца.

От 2021 година ПУ " Паисий Хилендарски “ е със статут на изследователско висше учебно заведение въз основата на система от индикатори, разпределени в три групи: научни резултати, теоретичен потенциал и възпроизводство на университетския състав и публично и икономическо влияние. Признанието за това е вследствие на дългогодишната упорита работа на учените и преподавателите, основали съществени научни школи и последователност във всички факултети.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР