6 септември 1885 г. е един от най-значимите поводи за

...
</TD
>6 септември 1885 г. е един от най-значимите поводи за
Коментари Харесай

Областният управител Данаил Ковачев: 6-ти септември е пример за общия успех в борбата с чуждото влияние

" 6 септември 1885 година е един от най-значимите мотиви за национална горделивост и самочувствие. Тази дата е и измежду най-ценните уроци по родолюбие, тъй като тя е образец за единението сред държавници и народ, а също и за общия триумф в битката с непознатото въздействие. Нека не забравяме, че Съединението на Княжество България с Източна Румелия ни даде правото да организираме лична политика и независимо да решаваме по какъв начин и по какъв метод да ръководим страната си “, с тези думи регионалният шеф на Русе Данаил Ковачев се обръща към жителите на района по случай идното отбелязване на 138-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Той ще взе участие и в утрешната гала, която се провежда от Община Русе и ще се организира от 11.00 часа пред Паметника на починалите през Сръбско-българската война. По време на нея кметът Милков, регионалният шеф Данаил Ковачев и ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев ще произнесат слова, като присъстващите ще имат опцията да чуят елементи от текста на Възванието на Българския скришен централен революционен комитет за прокламиране на Съединението. В знак на благодарност ще бъде строен почетен часовой от русенския гарнизон, а Духовият оркестър ще извършва празнични маршове. По традиция честването ще приключи с поднасяне на венци и цветя.

" Дано и през днешния ден имаме куража и мъдростта да бъдем единни в името на значимите публични цели и дружно да отстояваме идентичността си. Всеки единен народ е доста по-могъщ от която и да е провъзгласена за Велика мощ страна “, добавя още Ковачев.

Шести септември е разгласен за формален празник на страната с решение на Народното събрание от 18 февруари 1998 година.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР