367 дка нови гори са залесени през тази пролет в

...
</TD
>367 дка нови гори са залесени през тази пролет в
Коментари Харесай

Пролетно залесяване в Русе и Централна Северна България

367 дка нови гори са залесени през тази пролет в обсега на Северноцентрално държавно дружество - Габрово. Предприятието стопанисва държавните горски територии в областите Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград, оповестяват от пресцентъра на Северноцентрално държавно дружество Директива за птиците - Габрово. Залесителните мероприятия са осъществени в седем от териториалните поделения на държавно горско и държавно ловно стопанство.

Пролетно залесяване върху 130 дка са направили лесовъдите от ДЛС " Дунав " гр. Русе. 99 дка са новите гори в обсега на ДЛС " Каракуз " гр. Дулово. Държавните горски стопанства в Тутракан и Разград са залесили по над 50 дка. 15 дка са залесени в обсега на ДГС Свищов, 10 дка в ДЛС " Росица " – гр. Севлиево и 8 дка в ДГС Силистра. За 294 дка от новозалесените площи са употребявани тополови фиданки. Всички залесявания са осъществени с материал, създаден в разсадниците на предприятието.

Залесяването е дълъг развой, който изисква добра подготовка и следващи грижи за младите гори. Във връзка с осъществените пролетни мероприятия и идните есенни, лесовъдите на предприятието са направили почвоподготовка върху повърхност от 700 дка. През пролетта на 2023 година са положени и грижи за 1 114 дка насаждения от предишни години, а върху други 301 дка са осъществени действия за подкрепяне на естественото обновяване. Отгледните сечи без веществен рандеман са засегнали 71 дка, а върху други 1 409 дка е осъществено кастрене. При 559 дка остарели насаждения са осъществени действия по попълване на горски култури.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР