3 семейства от Благоевград могат да останат без дом заради

...
</TD
>3 семейства от Благоевград могат да останат без дом заради
Коментари Харесай

Семейства от Благоевград са в безизходица: Теглиш кредит за дом, но ти блокират сделката и оставаш на пътя

3 фамилии от Благоевград могат да останат без дом поради административни неуредици сред общината и регионалната администрация. Хората са изтеглили заеми за покупка на общински жилища, за които са били утвърдени преди месеци. Решението на Общинския съвет обаче е оспорено в съда и покупко-продажбите са блокирани.

Крум Павлов живее със брачната половинка и децата си в общинско жилище повече от 10 години. След като преди няколко месеца Община Благоевград дава опция на ползващите тази услуга да си закупят подобен парцел, семейство му кандидатства. Минават по надлежния ред, утвърждават ги и теглят ипотечен заем за покупката. Точно преди самата договорка обаче регионалният шеф на Благоевград отхвърля да подпише решението на Общинския съвет и то влиза в съда.

Мотивът, с цел да бъде обжалвано това решение тъкмо за тези фамилии е, че те не дават отговор на наредбата за настаняване, в която е записано, че жилището би трябвало да е населявано от тях с общинска заповед най-малко 6 години, преди да желаят да го закупят. Според кмета на Благоевград Илко Стоянов в заповедта има доста несъгласия и тя може да се пояснява по разнообразни способи.

" Областният шеф връща едни сухи решения, с които вреди на хората, по тази причина желая да се обърна към него в действителност, че не е нужно да връща всичките каузи, а добре да огледа какво споделя нормативната уредба ", сподели Илко Стоянов кмет на община Благоевград.

" Аз съм наемател от 2009 година. При всяко удължение на договорите, постоянно се издава заповед, това значи ли че тази заповед отхвърля предходните години? ", разяснява Крум Павлов.

Потърсихме позицията и на Областната администрация в Благоевград. От пресцентъра ни дадоха отговор, че по този проблем има формирано дело в Административен съд Благоевград на 13 февруари и до тогава ще се въздържат да разясняват тематиката.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР