219 абсолвенти от Випуск 2023 на Факултета по машиностроене и

...
</TD
>219 абсолвенти от Випуск 2023 на Факултета по машиностроене и
Коментари Харесай

Абсолвентите от Випуск 2023 на Техническия университет в Пловдив се дипломираха

219 абитуриенти от Випуск 2023 на Факултета по машиностроене и уредостроене от пловдивския филиал на Техническия университет получиха дипломите си през днешния ден.

137 бакалаври и 82-ма магистри облякоха обичайните тоги и сложиха университетските шапки за тържествената гала, която се организира в двора на III-ти образователен корпус на висшето учебно заведение.

Тържеството беше намерено от декана на Факултета по машиностроене и уредостроене доцент Красимир Амбарев, който поздрави абитуриентите за положените старания в годините на образование и им пожела сполучлива реализация.

36 са отличниците на факултета, 12 от тях получиха златен или сребърен орден за показани високи резултати по време на следването и триумф над 5.50. Отличията, присъдени от Академичния съвет на Техническия университет-София, връчи шефът на пловдивския филиал доцент доктор инж. Никола Шакев. “Вярвам, че това е едно ново начало за всички Вас, което ще бъде сполучливо както в персонален, по този начин и в професионален проект. Помнете, че постоянно ще останете част от Техническия университет и сте добре пристигнали тук - и като осъществени експерти, и като общественост на някогашните ученици “ – обърна се към дипломираните инженери доцент Никола Шакев.    

Първенец на випуска магистри е Харалампос Теодоридис, който се дипломира в компетентност " Авиационна техника и технологии “ с триумф 5.96. Сред бакалаврите първа е Валентина Бъбарова от компетентност " Дизайн и печатни връзки “, която приключва университета с отличен 5.80.

19 дипломанти, отличени като първенци в обособените специалности бяха наградени с еднократни парични стипендии.

Абсолвентите са от всичките девет специалности на факултета. Голяма част от дипломираните инженери към този момент градят кариерите си в огромните предприятия към Пловдив. Много компании -партньори на Факултета по машиностроене и уредостроене бяха измежду формалните посетители на събитието, с цел да наградят абитуриентите в обособените специалности.  

По традиция, тържествената гала приключи със алегорично мятане на университетските шапки към небето и обща фотография за спомен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР