18 преподаватели и експерти по дигитално обучение от 5 държави

...
</TD
>18 преподаватели и експерти по дигитално обучение от 5 държави
Коментари Харесай

Преподаватели и експерти по дигитално обучение от 5 държави с визита в Пловдив

18 преподаватели и специалисти по цифрово образование от 5 страни са на посещаване в Пловдив за първи път. Във фокуса на визитата им е развиването на цифровото обучение, потреблението на мобилни приложения в учебна среда, СТЕМ и онлайн образованието на учениците.

Гостите от Полша, Латвия, Македония, Гърция и Турция посетиха НУМТИ " Добрин Петков “, в което се образоват гении в разнообразни сфери на музикалното изкуство. Споделиха опита си в преподаването, модерни способи и технологии, които се употребяват в междинните учебни заведения, сполучливото приложение на СТЕМ залите, както и платформите Гугъл Earth, ThingLink, Scratch, LearningApps, Book Creator и други, които подрастващите употребяват в просветителния развой.

Чуждестранните преподаватели посетиха Стария град, както и Фестивала на занаятите в Етнографския музей, който продължава до края на седмицата в двора на емблематичната възрожденска къща от 1847 година Останаха очаровани от работилниците, които демонстрират позабравени домашни умения като тъкане на отвесен стан, направа на везба, изобразяване върху коприна и други Традиционните за жителите на Пловдив занаяти на дърворезбари, ковачи, кожари, свещари и бижутери се показват измежду подрастващи, които се образоват да майсторят разнообразни произведения.

" Впечатлена съм от Античния спектакъл и дребните улички на Стария град. Искам да пристигам в Пловдив още веднъж и още веднъж “, показа латвийската учителка Иева Лукстина. " Комбинацията сред старини и модерни здания е забележителна “, разяснява преподавателят по британски език Мустафа Чулха. Македонската учителка Елизабет Витанова изрази възхитата си от богатото културно-историческо завещание, от Римския стадион и Стария град.

" Харесва ми колаборацията сред модерното и историческото. Пловдив е толкоз зелен, не сме привикнали да виждаме толкоз доста дървета в актуалните градове “, показа от своя страна Йоанис Акридис, който е специалист по образования от Гърция.

Домакин на визитата е Национално съдружие за единение и партньорство. " Избрахме юни да бъдем домакини по този план, тъй като може да покажем Пловдив в целия му искра. Пълен е с културни прояви, времето подготвя за разходки в Стария град, Капана, Базиликата. Някой от гостите ни посетиха джаз концерта на Античния спектакъл, други се качиха на тепетата. “, показа ръководителят на самодейността Ели Шопова.

Тя посочи, че Пловдив е петият град, в който дружно с специалисти от Латвия, Полша, Гърция, Македония и Турция обменят положителни практики в областта на актуалното обучение.

Гостите ще посетят Хуманитарната гимназия " Св. Св. Кирил и Методий “ в Пловдив, основана през 1850 година, монумент на културата от национално значение и чиято реституция започва преди дни, както и Асенова цитадела, Бачковския манастир и още културно-исторически обекти в района.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР