18-ото туристическо изложение Уикенд туризъм“ бе открито официално днес в

...
</TD
>18-ото туристическо изложение Уикенд туризъм“ бе открито официално днес в
Коментари Харесай

Изложението Уикенд туризъм превзе Русе

18-ото туристическо ревю " Уикенд туризъм “ бе намерено публично през днешния ден в Русе

Кметът Пенчо Милков и ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев приветстваха участниците и гостите, като пожелаха на всеки да се забавлява и да открие своята дестинация за отдих през уикенда. Паралелно с ревюто от през днешния ден до 13 май се организира и 15-ото издание на Фестивала на туристическите занимания и анимации в градската градина и Ларгото пред операта, заяви Русе Медиа.

В първия ден максимален интерес имаше към щандовете на художествените занаяти и творби на изкуството, където гостуват майстори от цялата страна. От дърворезба през бижута, естествени артикули, кожени и дървени произведения до икони и плетени сувенири – всеки може да откри по нещо забавно.

В постройката на Доходното здание са показани 40 щанда на разнообразни туроператори, музеи, институции, общини и две посолства – на Турция и Китай. Там ще се проведат и разнообразни полемики и конгреси, отдадени на туризма.

Фестивалът на туристическите занимания и анимации включва над 120 обекта, като измежду атракциите са шах за деца, вело площадка, стена за катерене, ретрофото, отвесна въжена площадка. Ще има демонстрации на прабългарски бойни изкуства " БагаТур “, а кулинарно шоу през днешния ден направи и Иван Звездев. Сред атракциите през трите дни са балон с парещ въздух, " Биг бенд церемониал “ със специфичното присъединяване на Орлин Павлов, концерти на Михаела Маринова и 100 Кила, група Скандау, фестивалът RUSE LIGHT & RHYTHM FEST.

Събитията се провеждат от Община Русе и Общинската фондация " Русе - град на свободния дух “ с поддръжката на Министерството на туризма.

В постройката на Доходното здание ще бъдат показани 40 щанда на разнообразни туроператори, музеи, институции, общини и посолства. Официалното разкриване на туристическото ревю ще стартира в 12 ч. пред емблематичната за Русе постройка с осъществяване на Танцово студио " Фрийдъм “. Във фоайето на Доходното здание ще бъдат показани презентации за фестивалите в България и въздействието им в развиването на културата и локалните общности, както и за културното завещание на няколко български града. На 12 май от 9:30 ч. в зала Европа е началото на форума " Дигитализация, новости и трендове в региона на културата и туризма “.

Фестивалът на туристическите занимания и анимации ще започва в 11:00 ч. в четвъртък в региона на Централната градина, където ще бъдат ситуирани над 120 обекта. През трите фестивални дни ще се показват разнообразни занаяти и демонстрации от цяла България. Шах за деца, вело площадка, стена за катерене, ретрофото, отвесна въжена площадка са единствено част от атракциите в програмата. Своя галерия " Обитатели на Русенското Поломие “ ще предложат на вниманието на русенци Константин Канин и Илиян Вълчанов, а русенското Дружество на художниците ще показа фото галерия " Русе - моят град “. През деня школата за прабългарски бойни изкуства " БагаТур “ и екип на цитадела " Туида “ - гр. Сливен ще изнесат атрактивни представления, включващи детайли от средновековния обичай, възстановки на бойни подиуми и пукотевица с лък.

Програма на ревюто:

Сред акцентите в събитията на 11 май е и кулинарното шоу на Иван Звездев, който ще готви за русенци на централния площад от 13:30 до 14:30 часа.

Станалият емблематичен за фестивала атракцион - балон с парещ въздух, ще бъде повдигнат от 17:00 до 19:00 часа, а от 18:00 часа стартира " Биг бенд церемониал “, в който ще се включат обединения от Габрово, Велико Търново и Общинският духов оркестър на Русе със специфичното присъединяване на Орлин Павлов.

Вторият ден ще предложи, с изключение на атракции и изложения, осъществявания на Вокална група " Приста “ с началник Доротея Бальовска от 18:30 часа, а от 19:00 до 20:30 часа поп дивата Михаела Маринова ще изнесе концерт на сцената до Съдебната палата.

В съботния ден от 9:00 часа ще се организира Международното кулинарно съревнование с младежи " Като началник готвачите “, а от 11:00 часа стартира кулинарната конкуренция " Надяждане с люти чушки “, проведена от Люта ферма/Hot farm Страшимирово. От 11:40 ч. за най-малките ще има детска дискотека – анимация на ПГТ " Иван П. Павлов “.

В 19:00 часа на сцената до Съдебната палата група Скандау ще открие фестивала RUSE LIGHT & RHYTHM FEST, а след него свои песни ще показа и водещият Боян Тодоров. От 20:10 ч. ще стартира ударна хип-хоп вечер с рап звездата 100 Кила, а празничната стратегия ще бъде закрита с атрактивно светлинно дрон шоу.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР