Тази вечер във Варна беше открит 15-ят Световен фестивал на

...
Тази вечер във Варна беше открит 15-ят Световен фестивал на
Коментари Харесай

Фестивалът на анимационното кино беше открит във Варна

Тази вечер във Варна беше открит 15-ят Световен фестивал на анимационното кино. В продължение на 5 дни жителите и гостите на града ще могат да видят най-хубавото от света на анимацията. Съпътстващата стратегия на фестивала включва тематични работилници, изложения, безвъзмездни прожекции, майсторски класове и състезания.

Варна

Според шефа на фестивала проф. Анри Кулев, Световният фестивал на анимационния филм събира елита на анимационното изкуство във Варна.
Анри Кулев-директор на фестивала: Тази година пристигнаха ужасно доста филми. В формалната селекция има 89 кино лентата от 40 страни. Има 10 български кино лентата, има доста забавни и разнородни.
По време на фестивала феновете ще могат да видят 6 късометражни, 5 пълнометражни и 2 детски стратегии. Много мощно е присъединяване тази година на младите аниматори.
Анри Кулев-директор на фестивала: Най-смешното е, че се смениха Вече генерации студенти, които вършат фестивала. Бяха едни, минаха втори трети, в този момент са четвърти и това е най-хубавото.
Извън спортната стратегия ще бъде показана галерия на белгийски комикси, ще има детски работилници и състезания за детски рисунки. Премиера на филмите си ще създадат Ася Кованова с „ Лист хартия " и Пенчо Кунчев с кино лентата си „ Рози в нощта ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР