Тази вечер в Габрово с тържествена заря – проверка ще

...
Тази вечер в Габрово с тържествена заря – проверка ще
Коментари Харесай

Със заря – проверка в Габрово ще бъде почетена паметта на героите от Шипченската епопея

Тази вечер в Габрово с тържествена заря – инспекция ще бъде почетена паметта на героите от Шипченската епопея. Честванията за 146-та годишнина от величавите августовски боеве по време на Руско-турската Освободителна война се организират под патронажа на президента на Републиката, припомня БНР.

Тържествената заря- инспекция по случай 146-та годишнина от Шипченската епопея ще се състои на централния площад „ Възраждане “ довечера минути след 8 и половина. С патриотичните песни на група „ Епизод “ ще бъде маркирана и 140-та годишнина от написването на одата „ Опълченците на Шипка “ от Иван Вазов, по чиито стихове рок музикантите основават ария.

Програмата за днешния ден на честванията ще стартира със съревнование по скоростно нанагорнище на стълбите към Паметника на Свободата на Шипка. По информация на уредниците, повече от 100 възпитаници от 5 до 12 клас ще се включат в конкуренцията по 890-те стъпала. В ролята на техен подстрекател ще влезе параолимпийският вицешампион Християн Стоянов, който е габровец и има завоювани най-малко два медала в своите училищен години от това друго съревнование.

Горе на върха ще се състои и друга към този момент обичайната самодейност от програмата– открит урок по родолюбие. Кулминацията на тържествата е на следващия ден на историческия връх.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР