Тази вечер в 21:45 часа на Анфийлд Ливърпул посреща Порто

...
Тази вечер в 21:45 часа на Анфийлд Ливърпул посреща Порто
Коментари Харесай

Ливърпул излиза в протоколен реванш с Порто

Тази вечер в 21:45 часа на " Анфийлд " Ливърпул посреща Порто в реванша сред двата отбора от 1/8-финала в Шампионската лига. Мърсисайдци на 99% си свършиха работата още в първия мач на " До Драгао ", когато завоюваха с 5:0. Затова днешния дуел се чака да е единствено протоколен. Едва ли и " Драконите " имат вяра, че имат силите да реализират сходен величествен поврат.

Статистиката също не е на страната на Порто. Тя демонстрира, че до момента в историята нито един тим не е продължавал напред в шампионата след загуба с 0:5 като хазаин в първия мач. Друг значим подробност е, че португалците досега нямат победа в срещите си с Ливърпул. В 5 дуела англичаните са записали 3 победи и 2 равенства. Освен това мърсисайдци досега са един от трите тима без загуба от началото на тазгодишното издание на шампионата. Другите два са Барселона и Тотнъм.

Всъщност Порто до момента няма победа в посещение в Англия. " Драконите " са изиграли 12 срещи на Албиона, като единствено в 2 случая са стигнали до равенства, а в останалите 10 случая са си тръгвали с наведени глави и загуби.

Много евентуално е мениджърът Юрген Клоп да даде отмора на някои от значимите си играчи, изключително предвид на идното дерби с Манчестър Юнайтед през уикенда. Предполага се, че Роберто Фирмино и Мохамед Салах няма да бъдат в стартовите единадесет. Същото важи и за Емре Джан и Алекс Окслейд-Чембърлейн. В отбрана има огромна възможност на десния бек да се завърне Натаниел Клайн, а на вратата също евентуално ще има смяна, като вместо Симон Миньоле, под рамката ще застане Лорис Кариус.

В състава на Порто пък има много проблеми, което също ще докара до някои промени в стартовите единадесет. Треньорът Серджо Консейсао не може да разчита на контузените Алекс Телес, Муса Марега, Данило Перейра и Тикиньо Соарес. Венсан Абубакар е под въпрос, само че евентуално ще бъде на линия.

Шампионска лига, 1/8-финал, реванш:

ЛИВЪРПУЛ - ПОРТО (в първия мач 5:0)

Вероятни сформира:

ЛИВЪРПУЛ: Кариус, Клайн, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Милнър, Хендерсън, Вайналдум, Лалана, Мане, Соланке

ПОРТО: Касийяс, Рикардо, Рейес, Маркано, Алмейда, Ерера, Оливейра, Корона, Брахими, Пасиенсия, Абубакар

Стадион: " Анфийлд ", Ливърпул
Съдия: Феликс Цвайер, Германия
Начало: 21:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Шампионска Лига 1/8 кръг, вторник 6 март  Ливърпул 21:45предстои  Порто
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР