Тази вечер в 20:30 часа излиза срещу в реванша между

...
Тази вечер в 20:30 часа излиза срещу в реванша между
Коментари Харесай

Левски направи първата крачка, но трудното тепърва предстои

Тази вечер в 20:30 часа излиза против в реванша сред двата отбора от втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите. " Сините " реализираха отлична победа с 2:0 на " Георги Аспарухов ", само че в този момент следва по-трудната част от задачата. Срещата на " Тумба " сигурно ще бъде доста по-различна от тази в София и футболистите на Станимир Стоилов би трябвало да са подготвени за здрава борба, в случай че желаят да отстранят гръцкия гранд.

В първия дуел Левски изигра един от най-силните си мачове в последно време. " Сините " надиграха своя противник и с малко повече късмет можеха да запишат даже по-голяма победа, която щеше да им даде доста повече успокоение през днешния ден. ПАОК пък сякаш не се бе подготвил добре за този конфликт. Гърците изглеждаха сюрпризирани от сърцатата игра на левскарите и от мощната поддръжка от трибуните. Днес обаче палачинката се обръща. Отборът от Солун ще може да разчита на поддръжката на своите почитатели и ще излезе пределно стимулиран да търси поврат. Ако в първия мач е имало подценяване, то през днешния ден по никакъв метод не можем да разчитаме това да се повтори.

За Левски ще е доста значимо да не получи ранен гол, който да даде в допълнение ентусиазъм на домакините. В същото време обаче столичани не трябва единствено да пазят резултата от първия мач, а ще би трябвало да бъдат задоволително дейни и в предни позиции и да търсят голове на " Тумба ". Макар предннината им да е добра, тя може доста бързо да бъде заличена. Затова е доста значимо Мъри Стоилов да подбере вярната тактичност и верните реализатори, които да изпълнят неговите инструкции на терена.

ПАОК превъзхожда Левски в съвсем всяко отношение и най-много като финансови благоприятни условия. Гърците разполагат с извънредно първокласен състав и упоритостите им в шампионата са огромни. Това обаче може да бъде нож с две остриета, тъй като по този начин и напрежението над играчите е по-голямо, а то сигурно се е нараснало двойно след загубата в София.

В Левски действително напрежение не би трябвало да има, тъй като даже и да отпадне от Лигата на конференциите, надали някой ще направи кой знае каква покруса от това. Представянето в първия мач обаче сподели, че " сините " имат качества да продължат в третия прелиминарен кръг и ще бъде тъпо, в случай че тимът отпадне толкоз рано. Още повече, че всяка стъпка напред в шампионата носи и спомагателни доходи и покачва цената на играчите, а това е извънредно значимо за тима от " Герена ", който се бори със зъби и нокти за финансовото си оцеляване. А пътят напред наподобява много по-приятен, защото идващият противник на Левски ще бъде от много по-ниско равнище спрямо това на ПАОК.

Очакванията са Станимир Стоилов да не направи никакви промени в състава спрямо първия мач, залагайки на максимата, че когато тимът върви, съставът не се пипа. Цунами и Андриан Краев се възвърнаха от своите травми, поради които пропуснаха първата среща, само че наставникът надали ще рискува с включването им в стартовата единайсеторка. Все отново има късмет те да се появят в хода на мача.

Така на терена ще излязат Михайлов на вратата и пред него Ван дер Каап, Сундберг и Кордоба в отбрана. Петрис и Галчев ще са халф-бековете, а Кръстев и Миланов ще си партнират в средата на терена. В офанзива пък ще работят триото Уелтон, Бари и Роналдо.

В ПАОК положителната вест е, че Виейриня е възобновен и ще може да вземе присъединяване в днешната среща. Централният бранител Янис Михаилидис също възобнови тренировки и има шансове да размени неубедителния Янис Каргас в центъра на защитата. Нелсон Оливейра и Омар Ел Кадури обаче към момента се готвят на самостоятелен режим и няма да бъдат разполагаем на треньора Разван Луческу.
 Мъри: Елиминация на ПАОК ще е футболно знамение за Левски Мъри: Елиминация на ПАОК ще е футболно знамение за Левски
Най-вероятно румънецът ще заложи на Котарски под рамката и пред него Лирацис, Ингасон, Михаилидис и Соарес в отбрана. Дандаш, Дъглас и Куртич ще работят в средата на терена, а Виейриня, Нарей и Живкович ще стартират в предни позиции.

Лига на конференциите, втори прелиминарен кръг, реванш:

ПАОК - ЛЕВСКИ (в първия мач 0:2)

Вероятни сформира:

ПАОК: Котарски, Лирацис, Ингасон, Михаилидис, Соарес, Дъглас, Дандаш, Куртич, Виейриня, Нарей, Живкович

ЛЕВСКИ: Михайлов, Ван дер Каап, Сундберг, Кордоба, Петрис, Кръстев, Миланов, Галчев, Роналдо, Бари, Уелтон

Стадион: " Тумба ", Солун

Съдия: Сесар Сото Градо (Испания)

Начало: 20:30 часа

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР