Tази вечер сезон 2017/2018 официално започва за трите български представители

...
Tази вечер сезон 2017/2018 официално започва за трите български представители
Коментари Харесай

Левски, Ботев и Дунав щурмуват Европа през Герена, Тирана и Павлодар

Tази вечер сезон 2017/2018 публично стартира за трите български представители в Лига Европа - Левски, Ботев Пловдив и Дунав, които ще нападат втория по мощ клубен шампионат.

Те ще изиграят своите мачове от първия квалификационен кръг на конкуренцията, с вярата, че това ще бъде стартът на нескончаем европоход, а не на следващо безславно показване, което дълги години да остане като белег в историята на отборите.

Левски ще започва присъединяване си в Лига Европа против черногорския Сутиеска. Срещата е от 20:00 часа, а хазаин на конфликта е стадион " Георги Аспарухов ".

Tреньорът на " сините " Николай Митов ще нападна Европа със състав, който е много друг от този през миналия сезон. Напуснаха съществени фигури като Божидар Краев, Мехди Бурабия и Веселин Минев, а много от новите попълнения се чака да са титуляри тази вечер.

Вероятни сформира:

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Пиргов, Горанов, Прохазка, Панайотов, Адениджи, Вутов, Нар, Мапуку

Сутиеска: Личина, Радишич, Бакрац, Стиепович, М. Вучич, Ковачевич, Лончар, Зарубица, Мил. Вучич, Вукович, Маркович

Първи от българските тимове на терена ще излезе Дунав, който прави своето завръщане в Европа след дебюта си през 1975 година против Рома. Тогава италианският гранд даже загуби с 0:1 в Русе.

Сега противник е Иртиш Павлодар, който най-малко авансово наподобява огромният любимец в конфликта. Казахстанците са водени от Димитър Димитров - Херо.

Горещината в Павлодар може да окаже въздействие на русенци, които имаха и тежко пътешестване до Павлодар. Мачът ще пропусне централният бранител Олексей Ларин.

Вероятни сформира:

Иртиш: Лория, Кислицин, Маслач, Саутов, Живкович, Гетериев, Р. Антонио, Дарабаев, Джа Джедже, Бугайов, Фонсека

Дунав: Антонов, Попадийн, Патев, Милчев, Хубчев, Димов, Станоев, Карагерен, Шопов, Б. Костадинов, Будинов

След съвсем 3-годишна пауза Ботев (Пловдив) се завърна в евротурнирите. Днес от 18:00 часа „ канарчетата “ гостуват на ФК Партизани в среща от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

До този миг " жълто-черните " имат 48 мача в Европа, някои от които паметни. Епични остават успехите над Барселона с 1:0 през сезон 1981/82 за КНК и Байерн (Мюнхен) с 2:0 през сезон 1984/85.

За отбелязване е и фактът, че Ботев е първият български тим, който играе четвъртфинал на европейска сцена. Това се случва през сезон 1962/63, когато отборът стига до тази фаза в КНК, само че отпада от Атлетико (Мадрид).

Вероятни сформира:

Партизани: Гьоникай, Фейзулахи, Ибрахими, Атанда, Котобели, Бата, Вила, Траши, Барди, Мазеркай, Прогни

Ботев Пловдив: Чворович, Цветомир Панов, Пламен Димов, Виктор Генев, Йордан Минев, Яя Меледже, Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола, Крум Стоянов, Омар Косоко
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР