Тази вечер, само месец след началото на сезона, класът на

...
Тази вечер, само месец след началото на сезона, класът на
Коментари Харесай

Насред политическите ни абсурди, подобаващо и премиера на Самюъл Бекет на сцената в НАТФИЗ

Тази вечер, единствено месец след началото на сезона, класът на известния и обичан артист и учител проф. доктор Атанас Атанасов излиза с втора, нова премиера.

След „ Нощ на мюзикъла “, младите артисти ще показват актуалния си коментар над неуместния свят на Самюъл Бекет. Вдъхновен от „ Разкази и текстове за нищо “, спектакълът „ Импресии по Бекет “ с режисьор Боян Крачолов завоюва Проектната стратегия към Театър НАТФИЗ в категория „ Драматичен спектакъл “. Премиерата ще се състои на тази вечер, на 5-ти и след това на 20 октомври от 19.30 ч. на Сцена 47.



Боян Крачолов: Защо през днешния ден – Бекет? Защо в този момент, когато скитаме измежду руините на паднали държавни управления? Защо в този момент, когато сме захвърлени измежду световни безредици? Защо в този момент, измежду невижданата духовна рецесия, в която се намира индивидът?

Именно по тази причина.

Не знам доколко създател като Самюъл Бекет би могъл да бъде въображаем като „ настоящ “. Не знам и доколко понятието „ новост “ е използвано към концепциите му, обстановките му, персонажите му, мисълта му. Знам единствено, че времето ни има мъчителна потребност от тях. Болезнена потребност от тяхната сензитивност, от тяхната светлина. От тяхната парадоксална разтуха.

И дано фенът знае, че спектакълът, който следва да гледа, би трябвало да бъде въображаем по-скоро като асоциативна верига от видения, облици и чувства, в които, имаме вяра, ще се припознае. Като един опит за анамнеза на битието ни. А не диагноза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР