Тази вечер от 20,30 ч. националният отбор на България излиза

...
Тази вечер от 20,30 ч. националният отбор на България излиза
Коментари Харесай

България играе пред пълна зала и 5-ия си мач от европейското във Варна

Тази вечер от 20,30 ч. националният тим на България излиза в последния си мач от група В на европейското състезание за мъже, на което страната ни е съдомакин с Италия, Северна Македония и Израел.

Съперник ще е осигурилият си първото място след 4 победи отбор на Словения. Нашите също имат обезпечено присъединяване в елиминациите, само че остава да се разбере на коя позиция ще завършат в потока и против кой ще се изправят на осминафинал.

Дотук България реализира два триумфа (срещу Финландия и Украйна) и две загуби (срещу Испания и Хърватия).

Както в тези мачове, по този начин и през днешния ден зала „ Конгресна “ в Двореца на културата и спорта във Варна ще бъде цялостна до краен лимит.

Още дни преди срещата със Словения бяха останали единични бройки от билетите. Така, отборът на Пламен Константинов ще може да се радва още веднъж на горещата поддръжка на трибуните.

„ Излизаме за триумф и против България. Искаме да удължим победната си серия оптимално със същата убеденост, както до момента.

Разбира се, знаем, че ще бъде мъчно, тъй като противникът ще има поддръжката на своите почитатели, а цялостната зала постоянно е голямо преимущество. Надявам се да се насладим на един страховит мач “, разяснява словенският национал Клемен Чебул.

Преди дуела България е на трета позиция във краткотрайното класиране и теоритично може да приключи сред второ и четвърто място в групата, като значение за това има и първият мач за деня Испания – Украйна.

„ Ще ни бъде мъчно против България. Мисля, че няма да имаме отмора за петия мач след четирите ни победи, в случай че познавам добре нашия треньор. Но въпреки всичко чакам доста добър мач. Залата във Варна ще бъде цялостна. Това е доста хубаво и чакам с неспокойствие този дуел. Със сигурност почитателите ще бъдат луди и в действителност можем да чакаме доста добър мач.

България има потребност от тази победа, с цел да бъде в по-добра позиция за идните мачове от елиминациите. Но ние ще дадем всичко от себе си, желаеме пета победа. Това също е доста значим мач за нас. Как да кажа – за нас е значимо да имаме малко по-тежък мач, тъй като към този момент печелим елементарно. Важно е да участваме в такава борба преди идните ни значими срещи. Трябва да се любуваме и успеха ще пристигна, в случай че играем задоволително добре “, съобщи една от младите суперзвезди на Словения – посрещачът Рок Можич.

Всички в тима на Пламен Константинов са здрави и взеха пълноценно присъединяване в утринната подготовка, която мина и в чудесно въодушевление.

Днес завършва груповата фаза от ЕвроВолей 2023, след което следват два почивни дни от шампионата. Осминафиналната фаза започва на 8 септември, като България и Италия ще бъдат домакините на дуелите от нея. Във Варна ще дойдат четирите тима, класирали се от група D.

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР