Тази вечер жребият в 1/4 финала в Шампионска лига събра

...
Тази вечер жребият в 1/4 финала в Шампионска лига събра
Коментари Харесай

Английски сблъсък: Ливърпул срещу Манчестър Сити в Шампионска лига

Тази вечер жребият в 1/4 финала в Шампионска лига събра два британски тима. Дотук "Ливърпул " завоюва Група E, а в 1/8 финалите съкруши португалския "Порто " с 5:0 и 0:0. "Манчестър Сити " пък бе първи в Група F, а в идната фаза в профил швейцарския "Базел " след победа с 4:0 като посетител, само че домакинска загуба с 1:2.

ФК "Ливърпул " (Liverpool Football Club) от едноименния град играе мачовете си на стадион "Анфийлд ", който се намира на към 5 км от центъра на града. Със сигурност всичките 45 362 места на "Анфийлд " ще бъдат заети в 21.45 часа, когато стартира срещата. Размерите на игрището са 101 на 68 м, което е спазено с условията на футболната асоциация. Интересно на стадиона е табелката с надпис "ТОВА Е АНФИЙЛД ", която е закачена над стълбите, слизащи към съблекалните на играчите. Има традиция, при излизането си всеки футболист да допира надписа, тъй като той носи шанс.

Тази вечер "Ливърпул " приема водача в британската Висша лига - "Манчестър Сити ", който по всеобщо мнение няма проблеми в шампионата и ще вземе купата. Нападателите му вкарват голове, а отбраната пази несъмнено вратата си. За разлика от минали години "Гражданите " се показват мощно и в европейските шампионати.

Домакините от Ливърпул се показват мощно в шампионата и имат учредения да се надяват на място в тройката. В същото време "червените " имат съществени проблеми в отбрана. Матип ще е отвън игра до края на сезона, а Клаван и Гомес страдат от контузии. Така треньорът Юрген Клоп има разполагаем единствено с двама централни бранители - Ван Дайк и Ловрен.

Статистиката обаче е на страната на "мърсисайдци ". "Ливърпул " и "Манчестър Сити " са играли досега 179 срещи в разнообразни шампионати, само че в никакъв случай в мач от европейски клубен шампионат.
Юрген Клоп пък е единственият треньор в света, който има пет победи против Пеп Гуардиола във всички шампионати.
Освен това "Ливърпул " е най-резултатният тим в Шампионската лига със своите 28 гола досега.
Досега "Ливърпул " е печелил пет пъти Шампионска лига, само че за последно в сезон 2004/2005 след оня популярен мач против "Милан ": равнене до 3-3 в постоянното време и 3-2 след дузпи. Отборът има и три купи от Лига Европа. Ливърпул е член на групата Г-14, формирана от водещите европейски футболни клубове.

Шампионска лига 2017/18 отбелязва своето 63-то издание на най-престижния европейски клубен шампионат, проведен от УЕФА и 26-то по ред, откогато е преименуван от Купа на европейските първенци на Шампионска лига. Финалът ще се играе на Олимпийския стадион в украинската столица Киев.

Любопитното в сезон 2017/2018 е, че към шампионата за пръв път се включи и тим от Косово.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР