Тази вечер френският гранд посреща тима на Реймс в мач

...
Тази вечер френският гранд посреща тима на Реймс в мач
Коментари Харесай

Лига 1 НА ЖИВО: ПСЖ - Реймс 3:0, Рамос удвои актива на парижани

Тази вечер френският гранд посреща отбора на Реймс в мач от 22-ия кръг в Лига 1. Двубоят на " Парк де Пренс " в Париж е с начален час 21.45 българско време и ще можете да го наблюдавате
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Причудлив бе фактът, че парижани мъчно успяваха в първия четвърт час да открият дълготраен напън върху тима на Реймс и обстановки пред вратата на Райкович нямаше, а единственото отличаващо тимът от Париж в първите 20 минути бяха китайските писмени знаци, с което бяха написани имената на футболистите, определени от Маурисио Почетино за дуела с Реймс.
В 24-ата Ди Мария достави положително центриране от ъглов удар на близката греда, а там Данило Перейра нападна топката с глава, само че не съумя да насочи прецизен удар - навън. Четири по-късно Екитике откри Локо в наказателното поле на домакините, а той стреля, само че Кейлор Навас отрази опита му.
Малко по-късно Предраг Райкович трябваше да отразява и първия прецизен удар от парижани, откакто Килиан Мбапе стреля по диагонала, само че стражът на гостите с тяло парира удара, нанесен от нападателя. В 35-ата пък Екетике се озова на чудесна стрелкова позиция, елиминирайки с лекост опеката на Серхио Рамос, само че ударът на Юго Екетике отлетя навън. Четири преди края на първата част направилият ужасно първо полувреме в Париж - Екетике, насочи мощен удар от отдалеченост, само че право в ръцете на Навас.
В самия завършек на първата част класата на ПСЖ донесе задатък за парижани. Мауро Икарди получи топката в наказателното поле и се опита да нанесе удар по топката, само че Фоке с крайник блокира опита на италианеца. Топката отиде в неговия съотечественик - Верати, който с мощен удар откри резултата. Това беше и първи гол за Марко Верати в Лига 1 от май 2017-а година.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
За парижани при започване на втората част край тъчлинията стартира да загрява огромната звезда Лионел Меси, който се излекува от ковид, който " лепна " по време на своята почивка в родния си град - Росарио, а в 62-ата минута аржентинецът се появи в игра на " Парк де Пренс ".
Малко по-късно Мбапе опита прехвърлящ удар, а топката рикошира, само че отлетя в ъглов удар, откакто Педжа Райкович беше " заловен в крачка ". Домакините стигнаха до ъглов удар, а Серхио Рамос нанесе два удара по топката, с цел да може в последна сметка испанският защитник да се разпише в срещата и да повиши актива на ПСЖ - 2:0.
Малко след появяването на Меси на игрището той асистира за третия гол на ПСЖ, откакто откри Верати. Той шутира и топката се отклони във Валтфаес, с цел да влети за трети път във вратата на Райкович - 3:0.


Стартови сформира :
ПСЖ : Навас, Мендеш, Рамос, Маркиньос, Керер, Паредес, Данило, Верати, Мбапе, Икарди, Ди Мария
* Лионел Меси е запаса!
Реймс : Райкович, Фаес, Буси, Абделхамид, Гравийон, Кахусте, Мбуку, Матусива, Екитике, Лоско, Фокет
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
ПСЖ продължава да преследва купата във Франция, която с всеки минал кръг наподобява във все по-сигурни ръце за столичани. След успеха над Брест в последния кръг парижани гледат към идващия противник - Реймс, който е на 14-а позиция.
Една от огромните звезди на парижани Лионел Меси пък тренира от няколко дни с отбора и се чака да се завърне в игра след ковид, през който мина. Любопитното е, че точно против Реймс Меси дебютира с фланелката на ПСЖ - на 29 август, когато се появи като запаса за 25 минути при триумфа с 2:0.
Аржентинецът няма попадение в пет следващи мача с фланелката на ПСЖ в Лига 1, като единственият му турнирен гол във Франция си остава оня против Нант от 20 ноември 2021 година, когато футболистите на Маурисио Почетино побеждават с 3:1, а Меси вкарва в 87-ата минута след асистенция на Килиан Мбапе.


Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР