Тази вечер, 7 август, от 18 часа варненци отново ще

...
Тази вечер, 7 август, от 18 часа варненци отново ще
Коментари Харесай

Варненци излизат на нов протест срещу насилието

Тази вечер, 7 август, от 18 часа варненци още веднъж ще се съберат пред правосъдната палата на площад " Независимост " на митинг против насилието над дами.

Миналия понеделник над хиляда души се събраха на същото място и показаха възмущението си от дейностите на правосъдната система по случая с измъчваното 18-годишно момиче в Стара Загора, което бе нарязано с макетно ножче от " приятеля " си, напомня.

Няколко претенции и цели си слагат уредниците:

Eто задачите ни:

1. Искаме обективна и съответна присъда за насилника. Деянието не е " лека телесна щета ", а контузия за цялостен живот, тъй като раните ще зараснат и белезите може би има по какъв начин да се заличат, само че душевният призрачен сън ще остане. Трябва да излъчим сигнал, че ние като общество повече няма да толерираме насилието, тъй като човешкият живот е скъп.

2. Искаме да се подведат под отговорност всички лица, които са имали отношение по здравната експертиза и правосъдното решение, в резултат на които в началото е пуснато лицето против парична гаранция. Никой не би трябвало да си мисли, че може да взема решение човешки ориси небрежно, с лекост и усмивка, небрежност и да сбърка (съзнателно или не) безнаказано. Става дума за всички нас. България би трябвало да е майка, а не мащеха.

3. Искаме квалифицирани експерти в правосъдната ни система, които не се задействат благодарение на обществените мрежи, а такава, които си правят съзнателно и умело работата. Правосъдната промяна би трябвало да е огромна и към нея да се подходи с цялата нужна съвестност, с цел да се положат основите на един по-справедлив и заслужен живот тук.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР