. Тази тема може и да ви разстрои, но намерението ми

...
.
Тази тема може и да ви разстрои, но намерението ми
Коментари Харесай

Нарцисистите избират жертвите си също като педофилите – РОС РОЗЕНБЪРГ

.

Тази тематика може и да ви разстрои, само че желанието ми не  да смущавам хората, а да оказа помощ да разберете по-добре същинската манипулативна природа на патологичния егоизъм.

Това, което желая да обясня е селективният развой, който множеството от патологичните нарцисисти подхващат, когато си търсят сътрудник.

Грижовният човек, емпатът, индивидът с разстройство на любовта към себе си, съ-зависимият, постоянно желаят да създадат другите хора щастливи и това идеално си пасва с егоцентрика, контролиращия човек, с жадния за внимание – патологичния нарцисист.

Как патологичният нарцисист схваща коя е най-подходящата жертва за него?

Това не се случва инцидентно. Нищо от това не е инцидентно – нито химията, нито въодушевлението, нито ентусиазма, нито чувството, че си срещнал сродната си душа…

Хората с нарцистично личностно разстройство са доста селективни, когато става дума за персоналния им живот, защото доста добре разпознават вида човек, който ще могат да управляват, който ще преобладават, който елементарно ще завладеят.

Най-добрият метод, по който мога да го опиша, само че помнете, че е единствено прилика, е следният:

Вземете един педофил.

За тях знаем, че сигурно имат личностно разстройство, знаем, че са извънредно рискови хора. Но те не избират да наранят кое да е дете. Те като че ли могат „ да подушат “, да почувстват този вид дете, което е най-уязвимо на въздействието им.

Детето, което ще е идеалната цел за издевателството им. Детето, което няма да каже на родителите си, което ще се опасява да се отбрани и което ще бъде лесна жертва на манипулативни игрички и промиване на мозъка.

Педофилът ще отиде на детската площадка, с цел да види всички деца, знаем какъв брой болен подобен човек е, какъв брой извратени са стремежи му. Детето, което ще притегли вниманието му е най-несигурното в себе си, детето, което е единствено, което няма семейство, което да го отбрани, дете което не има вяра, че има кой знае какви сили за каквото и да било.

Педофилите интуитивно усещат това. Почти инстинктивно ще изберат това дете, което ще стане най-лесна жертва.

Другото, което педофилът търси е, човек, който не има вяра на личните си усещания и на личните си усеща. Човек, расъл в среда, в която му се споделя непрекъснато: „ не мога да допускам, че мислиш по този начин “, „ грешиш “, до момента в който това, което са мисли и усеща е напълно правилно.

Докато пораства подобен човек си мисли, че евентуално това, което вижда и чува, не е вярно и е по-добре да си мълчи.

И най-важното е, че тези хора търсят дете, което е изолирано. Няма доста другари. Няма братя или сестри или пък има неприятна връзка с тях, дете, чиито родители непрекъснато работят, или пък са алкохолици, или пък просто не им пука.

И най-после, педофилът познава самотните деца. Той може инстинктивно да разпознае самотата в хората.

През всичките години, през които съм работил с травмирани деца, изключително след полова корист, постоянно е едно и също: оживелият след такава контузия постоянно споделя, че до момента в който е бил дете, не е вярвал, че може да показа с родителите си, не е мислел, че родителите му могат да го защитят, има извънредно самочувствие, учителите в никакъв случай не са го познавали, чувствал се е невидими в света, в който живее.

И по този начин, педофилът, който има инстинктивната дарба да схваща кое е изолираното дете, стартира да му приказва и незабавно схваща дали то отговора на профила. Надушва като куче. Веднага схваща дали детето има нужните личностни празноти и неприятни взаимоотношения със фамилията, тъй че да е сигурен, че няма да го заловен.

Когато човек с нарцистично личностно разстройство си търси сътрудник, той прави безусловно същите неща.

Съ-зависимите хора нормално са в цялостно или отчасти отричане по отношение на това по какъв начин са били определени измежду всички останали хора да бъдат идеалната половинка на нарцисиста.

Минете през всичките характерности, които търси педофилът. Сравнете ги с тези на нарцисистът, с който сте във връзка или сте били във връзка. Това нормално е доста разстройващо.

Самотата, изолацията, подозренията в личната действителност, несигурността, неналичието на другари, вгледайте се в своята обстановка!

Много е тежко да осъзнаеш, че индивидът, в който си бил влюбен, с който си споделял живота си, патологичният нарцисист, е знаел какво прави. Правил го е умишлено. Тези хора като че ли имат настройки и цел да намерят идеалния сътрудник, който няма да има вяра на това, което усеща, който няма да има вътрешните прочувствени запаси, няма да има поддръжка извън, с цел да се отбрани. И ще бъде тяхна жертва, евентуално, до края на живота си.

Нарцисистът търси безвредна жертва, която няма да се отбранява и ще падне в капан на злите му планове.

Тези, които са били жертва на такава корист, е добре да се разсънят, само че със съзнанието, че всичко това не се е случило по тяхна виновност.

Този човек ви е избрал измежду огромна група от хора, знаейки, че поради предишното ви, поради нещастието ви, поради това, че сте имали родители, които не са ви обичали по този начин, както заслужавате, не са ви обезпечили опцията да си изградите самочувствие, да знаете кой сте, да вярвате на себе си, да вярвате на света, да вярвате, че сте в сигурност в свят на евентуални рискове.

И освен че са ви избрали поради това, само че и са продължавали да работят по посока всички тези отрицателни чувства да се ускоряват, да се чувствате все по-самотен, все по-изолиран, постоянно до степен на себеомраза.

Никога не забравяйте, че педофилите също си мислят, че това, което вършат с децата е от обич.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР